spot_img

Raliul Suediei, Simone Tempestini a avut o zi foarte rapidă

Simone Tempestini  Matteo Chiarcossi - Raliul Suediei 2015
Simone Tempestini Matteo Chiarcossi – Raliul Suediei 2015

Simone Tempestini este pe locul doi în Production Cup din WRC 2 după primele 10 probe speciale

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut un început excelent în Raliul Suediei fiind cei mai rapizi până pe speciala a noua. Echipajul Napoca Rally Academy a terminat prima zi din Raliul Suediei pe locul secund în Production Cup din WRC 2. 

Cel mai rapid la shakedown, cel mai rapid pe super speciala de joi seara la egalitate de timp cu Massimiliano Rendina, campionul Production Cup din 2014, și apoi cel mai rapid pe primele șapte probe de vineri. Așa a început Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri, pentru Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi, copilotul sau.

Pilotul NRA a pierdut prima poziție pe speciala a 9-a după o ieșire în decor care l-a costat peste două minute

Pe speciala a noua, juniorul Napoca Rally Academy a făcut o greșeală și a pierdut peste două minute și jumătata, dar a reușit să continue raliul. “Raliul Suediei este exact așa cum îi este renumele: foarte rapid, îngust, tehnic, dar extrem de frumos. Am crescut ritmul pe fiecare probă și până pe speciala a noua am fost foarte mulțumit de evoluția noastră. În primul parc de service spuneam că aici se merge foarte, foarte tare și este ușor să faci o greșeală. Și exact asta s-a îmtâmplat pe PS 9. Am ieșit puțin de pe linia corectă și am intrat în zăpadă. Mașina nu a pățit nimic și cel mai important este că am reușit să revin pe drum”, a spus Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro.

Prima zi din Raliul Suediei s-a terminat cu super speciala din Karlstad unde echipajul Napoca Rally Academy a fost din nou cel mai rapid din Production Cup și a avut al șaselea timp în WRC 2. Simone Tempestini a fost mai rapid decât Massimiliano Rendina, campionul din 2014, pe toate probele de vineri, cu excepția specialei pe care a făcut o greșeală. “Suntem pe locul secund acum în Production Cup, la peste două minute și jumătate de lider, dar voi încercă să revin pe prima poziție în următoarele două zile. Sunt încântat de experiența din Suedia și sunt impresionat de comportamentul pneurilor Pirelli pe zăpadă”, a mai adăugat Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro, care a terminat ziua pe locul 2 în Production Cup și pe 11 în WRC 2.

Sâmbătă, în ziua a doua din Raliul Suediei, sunt programate 8 probe speciale cu o lungime totală de 134,8 kilometri. Startul pe prima specială a zilei este programat la ora 07:48, iar sosirea este prevăzută pentru ora 18:00, ora României.

Surs si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri