Raliul Sibiului Unicredit Leasing 2017: Biserica Luterană Răvășel

| 29 septembrie 2017 | 0 Comments

Campania „Descoperă monumente istorice la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017” continuă! După Castelul Tobias, traseul ales pentru etapa din acest an ne duce spre Răvășel. Biserica luterană de aici a fost construită în anul 1825, suprapunând probabil o biserică mai veche, despre care nu există informaţii.

Organizatorii etapei a 7-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național de Rally 2 Dunlop și Campionatului Național de Vehicule Istorice de Competiție derulează această campanie cu scopul de a promova monumentele istorice aflate în patrimoniul cultural, unele dintre ele lăsate de izbeliște, deși sunt de o valoare inestimabilă, iar altele, pur și simplu insuficient promovate și valorificate.

A doua destinație culturală a Raliului este satul Răvășel, atestat pentru prima dată în anul 1394 sub numele de Rawas, ce a devenit germanicul Rosch. Biserica luterană Răvășel actuală a fost construită în anul 1825, suprapunând probabil o biserică mai veche, despre care nu există informaţii. În anul 1878 se menţionează însă existenţa unui clopot din a doua jumătate a secolului XIV, inscripţionat, ce ar putea proveni din inventarul vechii biserici.

Clădirea este simplă, cu o navă centrală ce se finalizează într-un cor în care este amenajat altarul. Turnul este format din trei nivele punctate de coloane aparente. Intrarea se face printr-un atic de tip baroc ce se regăseşte în componenţa aproape tuturor bisericilor evanghelice din Transilvania. Astăzi orga vechii biserici a fost cumpărată de parohia luterană din din Sebeș, iar altarul este expus în biserica evanghelică din Mediaş.

Pe toată perioada premergătoare evenimentului, dar și în zilele de desfășurare ale Raliului Sibiului UniCredit Leasing 2017, organizatorii încearcă să trezească interesul sportivilor, oficialilor, spectatorilor, dar și partenerilor, asupra unor podoabe arhitecturale. În paralel se dorește strângerea de fonduri pentru întreținere, mici reparații sau promovarea acestor monumente istorice.

Îi invităm pe cei care vor participa la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017 să descopere Castelul Tobias, Biserica Luterană de la Răvășel, Mocănița de la Cărnățel, Cetăte de la Cârța sau Biserica Fortificată de la Chirpăr.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Mașina oficială a Raliului Sibiului UniCredit Leasing este oferită de Autoklass Sibiu.

Parteneri: Bergenbier, Aria, Profelis, Ordis, Shopping City Sibiu

Partener strategic: Ambient

Parteneri media: Kiss FM, Zile și Nopți, Sibiu 100

Sursa:comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Premiera la Salonul Auto de la Paris: Noul BMW Z4, roadster pentru o experienţă pură la volan

BMW are o istorie bogată a roadsterelor, modele care s-au remarcat ca o expresie pură a plăcerii de a conduce....

Închide