spot_img

Raliul Iașului, Vlad Cosma câștigă în Cupa Suzuki și titlul la clasa 9

Vlad Cosma - Diana HateganVlad Cosma a câștigat duelul cu Alex Ardelean la Raliul Iașului, dar titlul în Cupa Suzuki se va decide la Raliul Harghitei, în ultima etapa a sezonului. Victoria de la Iași i-a adus însă lui Vlad Cosma titlul de la clasa 9, cu modelul Suzuki Swift Sport.

6 echipaje înscrise în Cupa Suzuki au luat startul în acest weekend la Raliul Iașului, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015. Echipajele Horia Chiriguț/Andrei Hicea, Vlad Cosma/Diana Hațegan, Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Ioan Zarug/Eugen Talpalariu, Andrei Stan/Lucian Bagiag și Markus Ardelean/Robert Maior s-au luptat pentru premiile și punctele puse în joc în cadrul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9.

Înaintea etapei de la Iași, trei echipaje aveau șanse matematice la titlul în Cupa Suzuki. După ce Horia Chiriguț a anunțat însă că Raliul Iașului va fi ultimul din acest sezon, duelul pentru titlu se dă între Vlad Cosma și Alex Ardelean. Campionul din 2014 a început cu o victorie pe super specială, dar Vlad Cosma a reușit apoi să câștige toate celelalte probe speciale. După evoluția excelentă din cele două zile, Vlad Cosma și Diana Hațegan și-au trecut în cont o nouă victorie în Cupa Suzuki, dar și la clasa 9, ceea ce le-a asigurat deja titlul la această categorie. “Ne-am atins o parte din obiective aici, la Iași, și sunt bucuros că am câștigat titlul la clasa 9 cu modelul Suzuki Swift Sport, demonstrând competitivitatea acestui model pe orice tip de proba speciala. Mai avem un pas pentru a deveni campioni și în Cupa Suzuki și abia aștept să luăm startul în etapa de la Harghita”, a spus Vlad Cosma, citat de Autostiri.ro.

“Am avut o luptă frumoasă cu Vlad Cosma pe primele două probe speciale, după care experiența lui și-a spus cuvântul. Am avut o evoluție constantă care ne-a adus încă un podium în Cupa Suzuki. Prezența lui Vlad Cosma a fost un plus pentru noi pentru că am învățat multe și am fost și mai motivat, iar acest lucru s-a văzut în evoluția pe probele speciale. Vrem să-i felicităm pe Vlad și Diana pentru evoluția lor din acest sezon și pentru titlul de la clasa 9. Mi-a plăcut etapa de la Iași care a avut probe tehnice, dar și de viteză mare și mă bucur că a rămas în final coeficientul de 1,2. Acum urmează să ne pregătim pentru etapa de la Harghita, unde sper să terminăm acest sezon frumos într-o notă pozitiviă cu un rezultat cât mai bun”, a spus și Alex Ardelean, ocupantul poziției secunde atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9, citat de Autostiri.ro.

Horia Chiriguț și Andrei Hicea au avut o evoluție constantă și până înaintea ultimei probe se aflau confortabil pe poziția a treia în Cupa Suzuki. O ieșire în decor pe ultima specială i-a retrogradat însă pe ultima poziție, ultima treaptă a podiumului revenindu-i echipajului compus din Andrei Stan și Lucian Bagiag. “Pentru noi, prima zi de la Iași a fost una de acomodare, acesta fiind doar al doilea raliu din 2015. Am avut și o mică problemă tehnică, dar care s-a rezolvat în final. În ziua a doua, ne-am intrat în ritm și am fost mulțumit de evoluția pe probe. Vom merge și la ultima etapă a sezonului, la Harghita, pentru a aduna experiență pe macadam cu mașina, dar și cu Lucian, copilotul meu, care nu a participat până acum decât la două raliuri”, a spus Andrei Stan, după clasarea pe podium la Raliul Iașului, citat de Autostiri.ro.

Chiar dacă au avut probleme în etapa din weekend și nici nu vor mai concura la Harghita, Horia Chiriguț și Andrei Hicea și-au asigurat prezența pe podium în clasamentul general al Cupei Suzuki cu punctele adunate la Iași. “Din păcate, am început raliul cu un setup greșit la mașină, ceea ce ne-a costat câteva zeci de secunde pe prima probă, iar acest lucru ne-a demoralizat foarte tare pe tot parcursul zilei. Pe ultima probă a raliului am făcut o mică greșeală, după începutul probei la al doilea viraj de dreapta am lovit ceva cu partea dreapta față și a trebuit să ne oprim să schimbăm roata. Am constatat că aveam și brațul îndoit. Am reușit să ne târâm până la sosire, primind doar 10 secunde de penalizare. Din păcate, am încheiat sezonul cum nu ne doream. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și lui Andrei pentru colaborarea din acest sezon și sper să ne vedem cu bine în 2016″, a spus Horia Chiriguț, citat de Autostiri.ro.

Markus Ardelean și Ioan Zarug au terminat etapa de la Iași pe locurile 4, respectiv 5. “A fost încă o etapă în care piloții din Cupa Suzuki au demonstrat competitivitatea modelului Swift Sport. Vlad Cosma a reușit o performanță extraordinară și a câștigat titlul la clasa 9 cu încă o victorie. În plus, a terminat pe locul secund și în clasamentul 2WD, iar Alex Ardelean a reușit să termine pe locul secund la clasa 9 și pe 4 la 2WD, ceea ce confirmă performanețe modelului cu care se concurează în Cupa Suzuki. Nici în Raliul Iașului nu s-a înregistrat niciun abandon tehnic, așa că seria acestui record care a început în 2013 continuă”, a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki, citat de Autostiri.ro.

După Raliul Iașului, Vlad Cosma a ajuns la un total de 173,6 puncte în Cupa Suzuki și este urmat de Alex Ardelean (156 p), Horia Ghiriguț (121 p), Markus Ardelean (66 p), Ioan Zarug (60 p), Andrei Stan (56 p) și Andrei Mușețeanu (32 p).

Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național și ultima etapă din Cupa Suzuki, este programat în perioada 9 – 10 octombrie. Raliul are un coefcient de 0,8 și în total vor fi 84,81 km împărțiți în 10 probe speciale.

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Credit foto: Rallyphoto.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri