spot_img

Raliul Dakar 2019: etapa 4, Arequipa – Tacna

Stéphane Peterhansel şi David Castera (ambii Franţa) au urcat pe locul al doilea al clasamentului general, graţie locului secund reuşit cu MINI John Cooper Works Buggy în etapa a patra. Spaniolii Carlos Sainz şi Lucas Cruz au revenit după ghinionul avut cu o zi înainte şi au obţinut locul al şaptelea. Coechipierii lor Cyril Despres şi Jean-Paul Cottret (ambii Franţa) au încheiat imediat în urma lor. Etapa a patra din această ediţie a Raliului Dakar a dus competitorii de la Arequipa la Tacna, unde au parcurs a doua parte a etapei-maraton, iar echipajele au trebuit să se descurce fără asistenţa echipelor tehnice.

Echipajele MINI John Cooper Works Rally au reuşit încă o evoluţie consistentă pe parcursul etapei a patra, de la Arequipa la Tacna. Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au încheiat ziua pe locul al treilea, urmaţi de Joan „Nani” Roma şi Alex Haro (ambii Spania). Coechipierii lor Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) au terminat etapa pe locul al şaselea. Boris Garafulic (Chile) şi Filipe Palmeiro (Portugalia) au avut o altă zi bună, clasându-se pe locul al nouălea. În timp ce echipajele şi-au petrecut noaptea la Tacna, stafful echipelor şi al competiţiei a rămas la Arequipa.

Peterhansel şi Castera au fost primii pe traseul etapei şi au fost implicaţi într-un duel aprig cu Nasser Al-Attiyah pentru victoria de etapă. Cei doi francezi au încheiat pe poziţia a doua, acelaşi loc pe care au urcat şi în clasamentul general al competiţiei. „Astăzi a fost doar prima parte a etapei-maraton, aşa că a trebuit să avem grijă de maşină. David şi cu mine nu suntem mecanici prea buni, motiv pentru care am fost mai grijulii”, a recunoscut Peterhansel, citat de autostiri.ro. „Traseul în sine a fost complet diferit faţă de zilele anterioare. A fost o vale mare şi mult fesh-fesh. Suntem mulţumiţi să am plecat atât de repede, pentru că sunt sigur că traseul s-a distrus complet ulterior.”

Sainz şi Cruz au avut o etapă grea în a treia zi a raliului. După accident, cei doi au aşteptat camionul de asistenţă şi au ajuns la sosire abia la ora locală 17.00. În bivuac au sosit aproape de miezul nopţii. Echipa a petrecut întreaga noapte reparând maşina şi a făcut totul pentru ca Sainz să ia startul la timp în următoarea etapă. La finalul rundei, el s-a clasat al şaptelea. „Din păcate, aerul condiţionat nu a funcţionat şi a trebuit să las geamul deschis. Pe de altă parte, toată ziua am rulat în praful altor maşini. Nu a fost o zi plăcută”, a spus spaniolul, citat de autostiri.ro.

O etapă plină a fost şi pentru Despres şi Cottret, care din nou şi-au demonstrat disponibilitatea de a ajuta. „Ziua noastră nu a fost una uşoară”, a spus Cyril. „Una din roţile spate a pierdut presiune, ceea ce nu a făcut condusul uşor. Mai târziu, am fost pe un traseu paralel, iar un motociclist a avut accident după o dună. Aproape că l-am lovit. Evident că am vrut să ajutăm, dar ne-a fost teamă că alţi sportivi pot veni peste coama dunei. Am ajutat-o şi am pierdut câteva minute cu aceasta. Apoi, în doar câţiva kilometri am avut două pene.”

Przygonski şi Colsoul rămân la mică distanţă de lideri. Locul al treilea din etapa de joi le-a permis să mai urce un loc în clasamentul general, ocupând acum poziţia a patra. „A fost o etapă lungă şi dificilă”, a spus polonezul despre ziua a patra a Raliului Dakar 2019. „De-a lungul întregii etape ne-am întâlnit cu pietre mari – a fost greu pentru maşină, pentru pneuri, dar şi pentru noi. Am încercat să forţăm, dar am fost frustraţi de câteva mici erori de navigaţie. Dar maşina este în condiţii bune şi acest lucru este important.”

A cincea zi a raliului: traseu ce leagă Tacna de Arequoipa, unde se vor reîntâlni cu echipele lor. În total se parcurg 714 kilometri, dintre care 450 km sunt de probă specială.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri