Radman Auto Moto By Lsm Drift Team

| 18 mai 2018 | 0 Comments

Radman Auto Moto By Lsm Drift Team este conceptul care a unit toți pasionații sportului cu motor. Evenimentul a avut la bază demonstrstrații de drift, probe de îndemânare auto-moto, expo, paradă mașini de competiție.

Radman Auto Moto By Lsm drift Team a luat naștere în Vaslui din dorința de a promova oraşul și echipa LSM Drift Team respectiv Facultatea de Mecanică. Experiența de a organiza evenimente de asemenea amploare pe care Petru Volocaru le-a mai organizat in Iasi, l-a făcut pe împuternicitul șefului de serviciu al Politiei Vaslui Subcomisar de poliție ANTON Sergiu Nicolae, să il provoace să organizeze și în Vaslui un asemenea eveniment , primul de acest gen organizat in judetul Vaslui.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul autorităților locale, Serviciul Politiei Rutiere Vaslui, Primaria Vaslui și Politia Locala Vaslui. La Radman Auto Moto By Lsm drift team au răspuns pozitiv foarte multe persoane, avand si sprijinul Jandarmeriei Vaslui pentru buna desfasurare a evenimentului.

La prima ediție am avut drift de calitate foarte ridicata, acest lucru fiind susținut de către campioni naționali și europeni la drift precum Călin Ciortan (multiplu campion european la drift la clasa PRO dar si multiplu campion national la drift, ultimul palmares campion national in 2017), Traian Bușe (campion national la drift in anul 2010 si vicecampion national in 2017), Ionuț Nițu ( activeaza doar de 2 ani in campionatul de drift dar cu rezultate foarte bune).

Ne bucuram că vasluienii au răspuns pozitiv și au venit în număr foarte mare aproximativ 6000 de oameni în două zile de eveniment și că am putut să le oferim împreună cu campionii României o sesiune de demo drift chiar în orașul lor.

Pe lângă demonstrațiile de drift spectatorii au avut ocazia să mai vadă probe de îndemanare auto si moto unde s-au înscris aproximativ 15 autovehicule și 50 de motociclete ambele participând și la proba de expo.

Vasluiul a avut parte de un show ce v-a fi pomenit mult timp. Echipa Lsm Drift Team a luat naștere cu scopul de a construi o mașina de drift pentru a promova Facultatea de Mecanică din Iași. Masina a fost finalizată iar echipa dornică de activități a pus umărul și la ridicarea evenimentelor auto cum este Radman Auto Moto. Totodata a fost prezentat si proiectul Aro conceput tot de studentii facultati de Mecanica din Iasi.

Multumim Politiei Rutiere Vaslui pentru supravegherea si buna desfasurare a evenimentului .

O masina cu aparat radar a inregistrat evolutiile pilotilor profesionisti de drift pentru a studia vitezele necesare pentru initiere si derapaje controlate, pentru a putea intelege aceasta ramura a motorsportului: driftul.

Ca un mic exemplu putem  spune ca Ionut Nitu a avut o viteza de initiere de 94 km/h, Calin Ciortan a avut o viteza de initiere de 96 km/h si Traian Buse o viteza de initiere de 92 km/h, toate acestea fiind inregistrate de catre aparatul radar amplasat pe pista de drift.

Mentionam ca aceste masini sunt special pregatite de drift iar pilotii au multa experienta competitionala.

Speram ca si in viitor sa fie organizate astfel de evenimente in Vaslui, avand in vedere ca Radman Auto Moto By Lsm Drift Team a avut un real succes.

Va reamintim ca pe cei 3 piloti de drift ii puteti reveda in acest weekend pe Circuitul Prejmer din Brasov la a doua etapa din Campionatul National de Drift.

Video: YouTube

Credit foto CG Media Product prin Cosmin Gabriel partener Autostiri.ro.

Mai multe imagini de la eveniment gasiti si pe pagina de facebook @autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Macchina nuova per una nuova gara in salita…

Catalin-Cedric Ghigea s-a impus in fata lui Doru Alexandrescu, ce a pilotat un VW Golf GTI, in timp ce timul...

Închide