Q&A cu Martin Freinademetz, creatorul Red Bull Romaniacs

| 23 iulie 2017 | 0 Comments

Cu ce diferă ediţia 2017 de cele anterioare?

Anul acesta mergem mai în sud, vom petrece mai mult timp în județul Vâlcea, în ziua a doua şi a treia de off-road. Nivelul de dificultate a mai crescut puțin, deci va fi ca deobicei o cursă dură.

Dacă plouă?

Dacă va ploua va trebui să scoatem câteva secțiuni din traseu, dar tot va fi foarte dificil. Pietrele sunt foarte alunecoase şi mai ales pentru riderii aflaţi în spate care nu vor mai avea parte de suprafață aderentă, după trecerea primilor cinci va fi dificil. Cei care nu se află la conducere vor avea mult de tras.

Cine crezi că va câştiga şi cine crezi că va fi pe podium?

Pe podium pot ajunge mulţi. Lupta pentru victorie cred că se va da între Gomez, Jarvis, Walker şi Young. Iar pe podium pot ajunge: Mario Roman, care sigur îşi doreşte un rezultat bun, Billy Bolt, Pol Tarres, chiar şi Lars Enockl are şanse.

Ce părere ai despre riderii români şi despre decizia lui Mani Gyenes de a concura la Silver?

Sunt încrezător că  Zolt Varga şi Norbert Jozsa vor termina cursa pentru că nivelul lor este destul de bun, comparativ cu acum 10 ani când sportul era la început aici. Tinerii piloţi români sunt foarte buni şi este doar o chestiune de timp până când unul dintre ei va putea să ajungă pe podium.

Mani este mai focusat pe rally-raid decât pe hard enduro şi cu siguranţă acestea sunt două sporturi diferite. Clasa Gold este foarte dură, aşa că dacă nu te focusezi frecvent pe hard enduro este foarte dificil. Dacă rulează la Silver se poate bucura de traseu şi poate lupta pentru podium şi pentru victorie. Cred că este o idee foarte bună. Sunt foarte mulţi rideri ca el la Silver, ar putea termina fără probleme traseul de la Gold, dar spun că doresc să nu se accidenteze şi vor să se bucure mai mult de traseu.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Imagine: redbullseatosky.com


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Yoshihide Muroya a câștigat prima etapă din Red Bull Air Race 2019

Yoshihide Muroya a câștigat etapa de la Abu Dhabi, prima etapă a sezonului 2019 din Campionatul Mondial Red Bull Air...

Închide