spot_img

Premieră mondială: Audi e-tron

e-tron semnalează startul ofensivei electrice a mărcii Audi

·  12 modele electrice vor intra în producţia de serie până în anul 2025

·  Propulsie electrică în toate segmentele-cheie ale pieţei

·   Dezvoltarea portofoliului de modele plug-in

Marca cu patru inele îşi lansează ofensiva de electrificare, prezentând în premieră mondială modelul Audi e-tron. Până în anul 2025, Audi va oferi 12 automobile cu propulsie pur electrică, pe cele mai importante pieţe din lume, acoperind cu modele electrice circa o treime din vânzările sale. SUV-urile din acest portofoliu includ modelele e-tron şi e-tron Sportback, model ce va fi lansat în 2019. Vor fi disponibile şi modele de serie cu caroserii clasice, precum Avant şi Sportback. Gama va acoperi toate segmentele importante de piaţă, de la clasa compactă, la clasele de talie mare.

Peter Mertens, membru al Consiliului de Administraţie AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică: „Audi e-tron este fără doar şi poate un model extrem de important în istoria companiei noastre şi un semnal elocvent pentru startul strategiei noastre de electrificare.” Acoperirea segmentelor, de la A la D, va fi asigurată de, în total, patru platforme tehnice şi familii de produse. Colaborarea strânsă între divizia de Dezvoltare Tehnică şi alte mărci ale Grupului  încurajează sinergia necesară pentru o gamă amplă şi internaţională, oferind totodată şi condiţii financiare optime.

Audi e-tron şi e-tron Sportback folosesc componente ale platformei modulare longitudinale a mărcii Audi. Acestea, plus numeroase tehnologii inovatoare, mai ales în domeniul sistemelor de propulsie, dau naştere unei familii de produs separate, de SUV-uri electrice cu tracţiune integrală quattro. Încărcarea rapidă la până la 150 kW şi autonomia mare, adecvată pentru călătoriile de lungă distanţă reprezintă noi repere în această clasă.

Audi va prezenta primul membru al unei alte platforme electrice până la finele anului 2018: showcar-ul Audi e-tron GT va fi un coupe extrem de dinamic, cu garda la sol redusă. Tehnologia acestui automobil a fost dezvoltată împreună cu Porsche. Designul şi caracterul prototipului e-tron GT sunt marcate de inconfundabilul ADN al mărcii Audi.

Un alt proiect născut din colaborarea departamentelor de dezvoltare ale mărcilor Audi şi Porsche este platforma electrică premium – PPE (Premium Platform Electric). Aceasta va constitui baza pentru numeroase familii de modele Audi cu propulsie pur electrică, din segmentele de piaţă cu volum mare, de la clasa B la clasa D.

Pentru această platformă sunt planificate atât SUV-urile, cât şi modelele cu caroserie clasică. Un punct forte important al platformei PPE este că a fost dezvoltată special pentru propulsia electrică. Astfel rezultă avantaje în privinţa înălţimii, a pachetului şi a proporțiilor caroseriei.

Mai multe mărci ale Grupului Volkswagen colaborează la dezvoltarea platformei modulare de electrificare – MEB (modular electrification platform), care serveşte ca bază pentru mai multe modele electrice Audi, cu precădere pentru segmentul A de mare volum. Unul dintre aceste modele a fost special conceput pentru cerinţele specifice din China, care este cea mai mare piaţă individuală.

AUDI AG îşi va extinde, de asemenea, gama de automobile hibride plug-in. „Pe viitor, practic fiecare segment al pieţei va include modele antrenate de o combinaţie de motoare electrice şi motor cu ardere internă, care vor putea fi încărcate de la o priză electrică,” a explicat Peter Mertens, membru al Consiliului de Administraţie AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică.

Video: YouTube

VIA: AUDI AG

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri