spot_img

Pregatirea sezonului 2018 incepe la Winter Rally pentru Csongor Szabo si Rares Fetean

Perioada de iarna este, de obicei, una cu putine competitii automobilistice in Romania. Cum calendarul Campionatului National de Raliuri se concentreaza de obicei pe perioada martie – octombrie, in lunile reci sportivii au parte de o activitate redusa din punct de vedere a concursurilor. In toata aceasta perioada, un raliu atrage intotdeauna numeroase prezente nationale si internationale, dar si spectatorii entuziasmati: Winter Rally Covasna.

Desfasurat in conditii de iarna, pe probe speciale acoperite cu zapada si gheata, Winter Rally este o atractie pentru piloti si fani, spectacolul pe suprafata alunecoasa si distractia fiind tot timpul ingrediente principale. In acest an, organizatorul a propus peste 120 de kilometri de speciale pe multipe probe distincte, dar, din cauza ca la altitudini joase zapada lipseste, programul a fost reconfigurat si raliul se va desfasura pe un numar de 10 probe speciale si pe 132 de kilometri cronometrati.

Cu startul festiv programat vineri seara in Covasna si cu service-ul in localitatea Comandau, raliul se desfasoara sambata si duminica pe drumurile forestiere de langa Comandau. Sambata, echipajele vor parcurge 2 speciale in ambele sensuri in zona Padurii Betasu – Zabratau, ca mai apoi sa se indrepte catre zona “Gura Teghii”, pentru doua speciale, de aproximativ 7 kilometri, dintre care una pe intuneric. Ziua secunda a raliului presupune 4 probe speciale: cate doua treceri dus-intors pe o varianta mai lunga a specialei din zona “Gura Teghii”, de aceasta data in lungime de 15 kilometri.

Dupa debutul de la Sibiu cu noua masina, un Ford Fiesta R2, Csongor Szabo a efectuat o sesiune de teste pentru acomodarea cu masina de concurs pe zapada. Csongor si Rares vor reveni in masina de concurs la Winter Rally, un concurs devenit deja obisnuinta pentru echipaj, unde cei doi au concurat pentru prima data impreuna in sezonul trecut.

“Pentru mine, prezenta la Winter Rally este intotdeauna o placere si iau startul in fiecare an. Imi place atmosfera, imi plac probele, fiind un antrenament perfect pentru sezonul 2018” a spus Csongor, citat de autostiri.ro.

Echipajul va fi prezent de miercuri la Comandau, acolo unde vor participa la recunoasterile traseului, urmand ca apoi sa ia startul in concurs, unde pornesc cu un singur obiectiv: sa cunoasca mai bine noua masina si sa se dezmorteasca dupa pauza lunga, in vederea pregatirii noului sezon.

“Masina a fost revizuita complet in pauza competitionala si e pregatita de noul sezon. La Winter Rally incepem oficial pregatirea sezonului 2018 prin invatarea comportamentului masinii pe o suprafata alunecoasa. Nu plecam cu niciun obiectiv, vrem doar sa ne distram, sa avem un ritm bun si sa terminam raliul cu zambetul pe buze,” a incheiat Csongor Szabo, citat de autostiri.ro.

“Pentru mine, Winter Rally Covasna e o etapa speciala, unde am luat intotdeauna startul cu placere. Atmosfera de aici e intotdeauna spectaculoasa. Daca anul trecut am luat startul pentru prima data alaturi de Csongi intr-un concurs oficial aici, la Covasna, in 2018 pornim amandoi la drum intr-un nou sezon mai interesant, cu o masina care ne place si cu care vrem sa progresam,” a spus Rares, citat de autostiri.ro, inaintea startului in raliul de pe zapada.

Echipajul asteapta spectatorii la Covasna si Comandau in acest weekend pentru un final de saptamana cu miros de benzina si sunet de motoare. Csongor si Rares vor fi prezenti vineri la startul festiv din Covasna, iar apoi in service-ul din Comandau si pe probele speciale din zona, unde promit ca vor face spectacol si vor ridica ritmul de la o speciala la alta.

sursa; comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri