spot_img

Opel Astra, mai ecologic şi mai econom

Opel AstraBestseller Opel cu sistem de propulsie ultramodern are un consum de carburant de doar 3,6 l/100 km

Motoul Opel este îmbunătăţit continuu. Lansat în primăvara lui 2014, Opel Astra echipat cu noua generaţie a motorului turbo diesel de 1,6 litri a obţinut deja eticheta energetică A+ în Germania, iar acum devine şi mai ecologic şi mai econom. Modelul Astra reproiectat, cu motor 1.6 CDTI de 81 kW/110 cp are acum emisii de CO2 de doar 94 de grame per kilometru (faţă de 97 de grame până acum), echivalentul unui consum de 3,6 litri de motorină la 100 de kilometri (cu 0,1 litri mai puţin decât înainte). În ceea ce priveşte versiunea de putere îmbunătăţită de 100 kW/136 cp, motorul emite acum doar 99 de grame de CO2 per kilometru (cu 5 grame mai puţin decât înainte) şi are nevoie de doar 3,7 litri de motorină (cu 0,2 litri mai puţin), astfel că şi chiar dieselul silenţios mai puternic de la Astra a spart bariera de 100 de grame. În doar 18 luni, Opel şi-a reînnoit tot portofoliul de motoare diesel. Modelele reproiectate şi chiar mai econome Astra 1.6 CDTI completează trioul din jurul noului „campion al economiei”, Corsa 1.3 CDTI cu emisii de 82 de grame şi al noului Insignia 2.0 CDTI, ambele urmând să ajungă în reprezentanţe în următoarele săptămâni.

„Noile noastre sisteme de propulsie demonstrează cum funcţionează mobilitatea modernă. Motoul nostru este economie fără compromisuri în ceea ce priveşte performanţa şi confortul”, afirmă Charles Klein, Vicepreședinte Inginerie Auto Europa. „În prezent oferim motoare turbo diesel deosebit de eficiente pentru orice clasă de autovehicule – de la noul Corsa cu emisii fenomenale de 82 g de CO2/km până la Astra şi vârful de lance pentru clasa medie, Insignia.”

Economie fără a compromite plăcerea de a conduce şi confortul

La doar câteva luni de la lansarea noii generaţii a motorului 1.6 CDTI în dotarea Astra, inginerii Opel au continuat să îl perfecţioneze, astfel că în prezent asigură valori ale emisiilor şi consumului cu cinci procente mai mici, având acelaşi nivel de performanţă şi confort. Au fost utilizate componente noi, cu nivel redus de frecare, atât pentru şasiu, cât şi pentru caroserie: arborii de transmisie optimizaţi sau pneurile cu rezistenţă redusă la rulare sunt doar două exemple. În plus, Pachetul Aerodinamic care include un şasiu mai coborât şi obturatoarele active ale radiatorului ajută la reducerea coeficientului aerodinamic – obturatoarele active se deschid şi se închid automat în funcţie de temperatura şi turaţia motorului. În plus, specialiştii în motoare au lucrat cu meticulozitate la îmbunătăţirea suplimentară a procesului de combustie. Rezultatul tuturor acestor măsuri: modelul Astra echipat cu noua generaţie a dieselului silenţios de 1,6 litri, cu putere de 81 kW/110 cp emite acum cu trei grame mai puţin CO2 per kilometru, în timp ce versiunea de 110 kW/136 cp poate asigura o reducere impresionantă de cinci grame, iar performanţa de rulare a fost menţinută pentru ambele versiuni de putere. Versiunea mai puternică propulsează modelul Astra sedan de la 0 la 100 km/h în 10,1 secunde şi atinge o viteză maximă de 205 km/h.

Confortul fără compromisuri continuă să fie cheia succesului tuturor modelelor „Astra eco”, inclusiv variantele cu cinci uşi, sedan şi Sport Tourer. Sunt disponibile numeroase dotări opţionale, de la scaune faţă ergonomice cu emblema AGR (German Healthy Back Campaign – Campania germană pentru un spate sănătos) şi până la sistemul modern de infortainment al Opel, IntelliLink, pentru a asigura o călătorie plăcută, relaxantă şi complet conectată. În plus, Opel oferă tehnologii de siguranţă premium precum camera video frontală Opel Eye cu indicarea distanţei de urmărire, avertizarea privind o coliziune frontală, recunoaşterea indicatoarelor rutiere şi avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie sau camera video pentru marşarier, sistemul de asistenţă la parcare cu recunoaşterea locurilor de parcare şi asistenţă la parcare prin instrucţiuni sonore şi vizuale, asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarmă şi sistemul de iluminare de siguranţă AFL+. În combinaţie cu interiorul spaţios şi volumul de încărcare de până la 1.550 de litri pentru versiunea station wagon, toate acestea fac din Astra autovehiculul perfect pentru serviciu sau pentru petrecerea timpul liber.

De la Corsa, campionul economiei, la dinamicul Insignia diesel – remarcabil în fiecare segment

Cea mai recentă îmbunătăţire în materie de consum este încă o dovadă a angajamentului Opel de a oferi clienţilor săi motoare diesel eficiente de generaţie nouă. În aceste săptămâni, Opel lansează simultan modelele Astra 1.6 CDTI reproiectate cu emisii de 94 şi 99 de grame în segmentul compact, un nou model Corsa de 70 kW/95 cp care are emisii de doar 82 de grame de CO2 în segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni şi un nou motor 2.0 CDTI de 125 kW/170 cp pentru modelul Insignia de dimensiuni medii.

Noul Insignia 2.0 CDTI cu putere de 125 kW/170 cp şi cuplu de 400 Nm impresionează, de asemenea, prin consumul redus şi o scădere considerabilă a emisiilor, asigurând în acelaşi timp o propulsie remarcabilă, un cuplu mai mult decât suficient şi un rafinament deosebit. Noua unitate de propulsie se mândreşte cu o putere cu aproximativ patru procente mai mare şi un cuplu sporit cu 14 procente. Modelul Insignia echipat cu noul motor atinge o viteză maximă de 225 km/h, reprezentând o creştere de 5 km/h. Sedanul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 9,0 secunde, cu aproape o jumătate de secundă mai rapid decât predecesorul său. Modelul cu patru uşi are nevoie de între 4,3 şi 4,5 litri de motorină la 100 de kilometri în regim mixt, generând emisii de CO2 de doar 114 g/km.

Versiunea cu trei uşi 1.3 CDTI ecoFlex de 70 kW/95 cp, cu tehnologie Start/Stop în dotarea standard, recuperarea energiei de frânare şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare este cu adevărat campionul economiei. Fiind echipat cu noua transmisie Easytronic 3.0, aceasta poate reduce emisiile de CO2 la 82 de grame per kilometru. Consumul de carburant a scăzut la un nivel exemplar de 3,1 l/100 km în regim mixt, transformând noul Corsa în cel mai economic model Opel existent în prezent pe piaţă şi cel mai economic motor diesel disponibil.

VIA: Opel Romania

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri