spot_img

Noul PEUGEOT 3008: un SUV cu tehnologie avansată

PEUGEOT_3008_1605PC_001Peugeot a dezvăluit, în sfârşit, noul SUV 3008. Mult aşteptat, modelul 3008 ia cu asalt segmentul C-SUV, într-o clasă aflată în plină expansiune pretutindeni pe glob. Acesta acceptă provocarea venită din partea clienţilor exigenţi, în căutare de senzaţii noi şi experienţe diferite. Prin caracterul spectaculos al noului i-Cockpit® PEUGEOT de ultimă generaţie, designul de o calitate excepţională, eficienţa arhitecturală optimizată ori echipamentul său high-tech, noul PEUGEOT 3008 SUV urmăreşte să îşi afirme încă din start poziţia de jucător important pe acest segment de piaţă. Pentru PEUGEOT, modelul 3008 reprezintă emblema la nivel mondial a noii sale game SUV. Noul 3008 SUV va fi vedeta standului PEUGEOT la următorul Salon Auto de la Paris, unde va fi prezentat publicului larg înainte de lansarea sa la nivel mondial.

Apariţia noului PEUGEOT 3008 în segmentul C-SUV

În ultimii ani, toate segmentele pieţei SUV au fost în plină expansiune. În cadrul segmentului C-SUV european, în continuare cel mai mare şi mai diversificat, vânzările de autovehicule SUV au crescut de două ori şi jumătate din 2009 – data de lansare a primei generaţii PEUGEOT 3008. În prezent, în Europa, luând în calcul toate segmentele, o maşină din zece aparţine familiei SUV.

O adevărată întruchipare a automobilului modern, statutar, tehnologizat, creator de emoţii şi plăcere personală, clasa SUV sporeşte prestigiul posesorului şi personifică valorile, în pas cu spiritul timpului. Acest autovehicul nu reprezintă doar realizarea dorinţei de exprimare personală, ci şi dorinţa de a demonstra succesul, de a observa reflecţia propriilor valori în privirile celorlalţi.

Un mijloc pe măsura dorinţelor, clasa SUV reprezintă un concept care şi-a depăşit scopul – Sport Utility Vehicle – făurindu-şi propriul mit: deoarece conducătorii auto de astăzi îşi doresc senzaţii noi la volan; pentru că timpul petrecut în deplasări devine un timp bogat în experienţe, emoţii şi solidaritate; pentru că interacţiunea cu autovehiculul este intuitivă şi senzorială ca şi cum acesta înţelege nevoile ocupanţilor şi se conformează acestora; iar interiorul primitor poate fi personalizat asemenea propriei case.

Toţi constructorii de automobile au înţeles asta şi din acest motiv există o mulţime de modele disponibile în lumea întreagă. Totuşi, plăcerea conducerii unui SUV se ridică rar la înălţimea aşteptărilor. Provocarea cu care se confruntă PEUGEOT este, prin urmare, una de primă anvergură: nu numai încorporarea tuturor caracteristicilor segmentului ci, mai ales, furnizarea unui pachet inteligent şi fin, modern şi incredibil de consistent.

În cazul noului PEUGEOT 3008, brandul doreşte să se poziţioneze încă din start în segmentul C-SUV cu un produs care stârneşte dorinţa, cu excelente performanţe tehnice şi compatibil cu strategia mărcii de orientare spre segmentele mai afluente ale pieţei. Această orientare este confirmată în primul rând de echiparea, încă din versiunea standard, cu noul i-Cockpit® PEUGEOT.

Noul PEUGEOT 3008 SUV nu este numai o apariţie atractivă, ci şi un concept bine gândit, cu performanţe şi caracteristici în linie cu cele mai bune realizări din acest segment, un autovehicul la înălţimea reputaţiei mărcii.

Un design interior care îţi taie respiraţia

La intrarea în noul PEUGEOT 3008 SUV aveţi sentimentul că pătrundeţi într-o lume surprinzătoare, originală, de o calitate omniprezentă. Spectaculos şi avangardist, postul de conducere vă atrage imediat atenţia. Acest ansamblu coerent şi extrem de tehnologic este i-Cockpit-ul® PEUGEOT de ultimă generaţie, un concept inovator care face istorie în lumea cockpit-urilor auto. Aici, totul pare a fi conceput pentru a servi plăcerea şi atenţia conducătorului auto, într-o segment de nişă cu un caracter high-tech pronunţat.

Design exterior inspirat

Designul interior al noului PEUGEOT 3008 este unic pe acest segment de piaţă. Stilul este deosebit de reuşit şi bogat, iar tehnologia integrată la bord promite foarte mult. Aceeaşi impresie se continuă şi la exterior. La prima vedere, noul PEUGEOT 3008 este provocator şi surprinde prin tăria sa de caracter. Efectul este puternic, limpede şi incontestabil: avem de-a face cu un SUV. Noul PEUGEOT 3008 a adoptat toate caracteristicile acestui tip de siluetă:

  • Grilă frontală verticală;
  • Capotă plană;
  • Spaţii de protecţie (accesorii ale barelor de protecţie, pasaje de roţi, protecţie la baza portierelor);
  • Roţi late;
  • Garda la sol înaltă;
  • Bare de plafon finisate.

O experienţă triumfătoare la volan…

Reputaţia Leului în ceea ce priveşte intensitatea experienţei la volan este deja bine-cunoscută, ca de altfel şi abilitatea inginerilor PEUGEOT de a dezvolta model după model, autovehicule de cea mai bună calitate, indiferent de categorie. În cazul autovehiculelor SUV, provocarea este semnificativă: garda la sol ridicată, poziţia la volan înaltă, centrul de gravitate mai sus… Toate acestea într-o clasă unde alegerea designului se face adesea în detrimentul manevrabilităţii.

… susţinut de un arsenal de sisteme de asistenţă în conducere…

Conducerea autovehiculului este o plăcere, sentiment amplificat de volanul compact, şi conducătorul auto poate profita la maximum de calităţile dinamice ale acestui SUV, în special datorită sprijinului oferit de numeroasele sisteme de asistenţă disponibile. Sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) de ultimă generaţie minimizează orice pericol graţie unui arsenal de sisteme de siguranţă:

  • Frânare de urgenţă (Active Safety Brake) şi avertizare în caz de coliziune (Distance Alert);
  • Avertizare pentru banda de plecare (Active lane departure warning);
  • Sistemul de avertizare al conducătorului auto (Driver Attention Warning);
  • Sistemul adaptativ pentru faza lungă (Automatic adaptive headlamp main beam);
  • Sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie cu funcţia Recomandări (Speed Limit recognition and recommendation);
  • Autopilotul (Adaptive Cruise Control) cu funcţia Stop (la cutiile de viteză automate);
  • Sistemul de monitorizare a punctului mort (Active Blind-spot Monitoring).

În mediu urban, conducătorul auto primeşte, de asemenea, asistenţă în timpul anumitor manevre, graţie sistemelor Visio Park (vizibilitate totală 360°) şi Park Assist – de ultimă generaţie.

… şi o conectivitate permanentă

Noul PEUGEOT 3008, asemenea proprietarului său, este în pas cu moda. Astfel, acesta satisface nevoia de a rămâne conectat la volan şi de a naviga calm şi liniştit, graţie unor sisteme precum Mirror Screen, încărcare inductivă a smartphone-ului (pentru aparatele compatibile cu standardul Qi) şi sistemul de navigaţie 3D (cu conectare).

O gamă de motoare puternice… şi economice!

Fie în varianta pe benzină sau cea diesel, noul PEUGEOT 3008 SUV beneficiază, în Europa, de motoarele din gama Euro 6.1, motoare puternice… şi totuşi cu un consum ultra-scăzut.

De acum, toate versiunile pe benzină sunt Best-in-Class în categoria lor! Motorizarea 1.2 l PureTech 130 S&S afişează emisii începând cu 115 g CO2/km, în timp ce motorul 1.6 l THP 165 S&S cu cutie de viteze în şase trepte emite doar 129 g CO2/km. În această gamă există patru motorizări:

  • 2 l PureTech 130 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în versiunile standard şi cea cu consum foarte scăzut;
  • 2 l PureTech 130 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte;
  • 6 l THP 165 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte.

În cazul motoarelor diesel, tehnologia BlueHDi menţine emisiile între 100 si 121 g CO2/km la 100, 120 şi 150 CP. Motorizările 1.6 BlueHDi şi 2.0L BlueHDi sunt de asemenea printre cele mai bune de pe piaţă:

  • 6 l BlueHDi 100 S&S BVM51.6L BlueHDi 120 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în versiunile standard şi cea cu consum foarte scăzut;
  • 6 l BlueHDi 120 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte;
  • 0 l BlueHDi 150 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte;
  • 0 l BlueHDi 180 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte.

Mobilitate extinsă – inovaţiile puse în practică!

În contextul în care accesul în centrul oraşelor a devenit din ce în ce mai dificil, PEUGEOT şi-a asumat sarcina de a furniza soluţii inovatoare la problemele de mobilitate existente astăzi. Rămânând în continuare singurul constructor de automobile ce oferă soluţii de mobilitate pe două, trei sau patru roţi, PEUGEOT profită de ocazia lansării noului model 3008 pentru a oferi clienţilor săi noi soluţii de mobilitate:

  • Un scooter electric pliant – e-Kick – by Micro;
  • O bicicletă electrică pliantă – e-Bike – by PEUGEOT.

Această ofertă unică are ca ţintă clienţii în căutare de soluţii complementare pentru ultima parte a călătoriei lor. Astfel, viaţa urbană de zi cu zi intră într-o nouă fază: gata cu limitările!Trăiască libertatea de mişcare!

Mai mult, pentru a asigura o integrare perfectă şi o disponibilitate imediată, portbagajul este prevăzut cu un spaţiu de depozitare special pentru a oferi e-Kick-ului sau e-Bike-ului un loc de fixare şi de reîncărcare a bateriilor în timpul deplasării autovehiculului.

Made in France

Noul PEUGEOT 3008 este fabricat la uzinele din Sochaux, iar fabricile franceze Trémery şi Douvrin furnizează motorizarea. Prin urmare, încă din start autovehiculul poartă marca Origine France Garantie.

Noul PEUGEOT 3008 va fi prezentat publicului pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris 2016, urmând ca din luna octombrie să fie comercializat în întreaga lume.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri