Noul BMW M5 primeşte titlul ‘World Performance Car’ 2018

| 5 aprilie 2018 | 0 Comments

A şasea generaţie BMW M5 este cel mai rapid şi mai avansat tehnologic automobil M de până acum. Pentru prima dată, BMW M GmbH oferă conducătorilor posibilitatea de a schimba între tracţiune spate şi tracţiune integrală, oferind totodată M x-Drive, sistemul inteligent de tracţiune integrală de la BMW, care a fost reglat special pentru specificaţiile BMW M5.

Sub capota noului BMW M5 este cea mai nou şi mai avansată versiune a renumitului motor V8 de 4,4 litri, echipat cu tehnologia M TwinPower Turbo, a cărui putere a fost mărită faţă de generaţia anterioară cu 40 CP,  ajungând la 600 CP, în timp ce cuplul motor beneficiază de un plus de 72 Nm, ajungând la un maxim de 750 Nm – aceste valori garantează o acceleraţie explozivă şi performanţe deosebite.

Motorul V8 twin-turbo propulsează M5 prin intermediul noii transmisii M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic – în combinaţie cu sistemul M xDrive transferă puterea motorului turbo capabil să urce în turaţii şi permite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde, ceea ce-l face să fie cel mai rapid şi mai agil model de până acum.

Trudy Hardy, vicepreşedinte pentru marketing în cadrul BMW of North America, a complimentat noul BMW M5 în discursul de acceptare a premiului, numindu-l „cel mai rapid (0-100 km/h în 3,2 secunde) şi mai avansat tehnologic automobil M de până acum. Cu debutul primul sistem BMW M xDrive cu capacitate 2WD, a şasea generaţie a BMW M5 este chintesenţa sedanului de performanţă”.

Premiile World Car

Intrate acum în cel de-al 14-lea an, premiile anuale World Car reprezintă programul de premii numărul 1 în lume pentru al cincilea an la rând conform raportul Prime Research pentru 2017.

Premiile au fost anunţate în 2003 şi au fost lansate oficial în ianuarie 2004 pentru a reflecta realitatea pieţei globale, precum şi pentru a recunoaşte şi a recompensa excelenţa auto la scară internaţională. Premiile au intenţia de a completa, nu de a concura, programele naţionale şi regionale Car of the Year existente.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Bosch preia integral controlul asupra producătorului de motoare electrice EM-motive

Motorul este o componentă cheie a sistemului de propulsie electric: cu cât motorul funcționează mai eficient, cu atât mai puțină...

Închide