spot_img

Noul Audi A4, cinci stele la testul Euro NCAP

  • Scor maxim Euro NCAP pentru siguranță pasivă și activă
  • Funcție standard Audi pre sense city cu frânare de urgență

Noul Audi A4 este printre cele mai sigure vehicule din câmpul său competitiv. Consorțiul european Euro NCAP a acordat modelului scorul maxim de cinci stele atât pentru siguranța adulților și copiilor cât și pentru protecția pietonilor.

Noul Audi A4Noul Audi A4 a primit și premiul special „Euro NCAP advanced” pentru sistemul multicollision brake assist din dotarea standard și pentru sistemul Audi pre sense basic. Multicollision brake assist frânează automat vehiculul în cazul unui accident, reducând astfel riscul altor coliziuni. Audi pre sense basic tensionează centura de siguranță în situații periculoase ce pot duce la o coliziune, închizând totodată gemurile și trapa.

Un alt element cheie ce contribuie la siguranța modelului Audi A4 este sistemul standard Audi pre sense city – o funcție de avertizare preventivă și de frânare de urgență. La viteze de până la 85 km/h, sistemul verifică daca există alte vehicule sau pietoni pe traseu. Daca apare riscul unei coliziuni, acesta avertizează șoferul conform unui concept structurat pe mai multe trepte: prima dată în mod vizual și acustic, apoi prin frânări bruște. Treapta finală constă în demararea procedurii de frânare de urgență, dacă încă este cazul.

De altfel există o gamă de sisteme de asistență pentru a spori și mai mult gradul de siguranță al noului Audi A4. Printre acestea se enumeră funcțiile de asistență la evitarea coliziunilor, asistență la virare și avertizare la părăsirea vehiculului. În timp ce funcția de asistență pentru evitarea coliziunilor ajută șoferul să ocolească un obstacol, cea de asistență la virare monitorizează traficul în timpul virajelor la stânga la viteze reduse. În cazul unei situații periculoase, această funcție poate frâna complet modelul A4 pentru a evita virajul dacă se apropie un alt vehicul din față.

Funcția de avertizare la părăsirea vehiculului reduce riscul accidentelor ce apar odată cu deschiderea portierelor. LED-urile de culoare roșie se aprind pentru a avertiza pasagerii să nu deschidă portierele atunci când din spate se apropie alți participanți la trafic.

Înființat în 1997, New Car Assessment Program (NCAP) investighează performanțele noilor modele auto în caz de coliziune. În 2015, consorțiul a ridicat nivelul de exigență în timpul testelor de coliziune frontală și laterală pentru a reflecta scenariile realiste pentru accidente cu o acuratețe și mai mare.

VIA: Audi Romania

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri