Kyalami, tot mai aproape de reîntoarcerea în Formula 1

| 14 aprilie 2016 | 0 Comments

Aflat în stadiul de reconstrucție, circuitul din Kyalami este tot mai aproape de o revenire în calendarul Formulei 1.

Ultimul mare premiu de Formula 1 desfășurat pe Kyalami a avut loc în 1993, fiind câștigat într-o manieră clară de Alain Prost, cel care avea să devină campion mondial la finele acelui sezon alături de Williams Renault.

Circuitul sud-african care măsoară acum aproximativ 5 km a fost reasfaltat și îmbunătățit din punct de vedere al siguranței, iar o ipotetică revenire în calendarul competițional al Formulei 1 este din ce în ce mai discutată, Bernie Ecclestone dorind să mărească din ce în ce mai mult numărul de curse dintr-un sezon.

Responsabilul pentru redesenarea circuitului sud-african, Andrew Baldwin a declarat următoarele:

Avem acum un circuit care este aproape de standardele de siguranță necesare pentru reintra în calendarul Formulei 1. Mai sunt câteva zone ce trebuie schimbate. Am discutat cu Charlie Whiting pentru a primi unda verde.

Principala provocare este să readucem Formula 1 în Africa de Sud. Momentan, nu este posibil, dar niciodată nu se știe. Nouă ne-ar plăcea să vedem Formula 1 înapoi la Kyalami.

 

Kyalami a fost prezent în Formula 1 în perioada 1967-1985, respectiv 1992-1993. De-a lungul istoriei, circuitul a asistat la multe momente care au marcat istoria competiției. În 1968, Jim Clark a obținut ultima victorie din carieră. Cu acest prilej, pilotul scoțian a depășit recordul de victorii stabilit de Juan Manuel Fangio, obținând cel de-al 25-lea succes din carieră în Formula 1. De asemenea, ediția din 1977 va rămâne în istorie pentru tragicul incident care i-a curmat viața lui Tom Pryce.

 

 

 


Tags: , ,

Category: Formula 1

Citește articolul precedent:
Bogdan Marisca: ‘Un raliu încheiat prematur…’

În weekend-ul care s-a încheiat a avut loc Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman, un raliu cu tradiţie în motorsportul...

Închide