Jacopo Hoșciuc #06 obține o victorie istorică pentru motociclismul românesc

| 9 aprilie 2018 | 0 Comments

Acțiunea campionatului italian de viteză (CIV) de pe Misano World Circuit Marco Simoncelli a continuat cu primele doua curse din sezonul 2018. Printre piloții prezenți la întrecerea de pe prestigiosul circuit italian, s-au regăsit și doi piloți MRM, Jacopo Hoșciuc #06 (PreMoto3) și Luigi Morciano #100(Supersport).

După clasarea istorică de ieri pe podiumul clasei PreMoto3, Jacopo Hoșciuc #06 încerca astăzi să-și ia revanșa pentru înfrângerea la limită din prima etapă a stagiunii. Dacă ieri, a mai comis câteva mici greșeli, tânărul Hoșciuc a rulat fără greșeală astăzi și a obținut prima victorie românească din istoria campionatului italian de viteză.

Pe același motor de 125 de cmc în doi timpi, Jacopo a plecat ca din tun astăzi și a condus autoritar întrecerea, cu toate că, imediat în spatele său, Guido Fina și BVianchi Philippo au riscat totul pentru victorie pe finalul cursei. De altfel, cu doar trei viraje înainte de final, Jacopo #06 a frânat foarte puternic și grație unui stoppie de zile mari și-a păstrat poziția fruntașă.

Grație rezultatului excelent de astăzi, Jacopo a preluat ștafeta de lider la clasa sa cu 45 de puncte, după desfășurarea primelor două etape din 2018. De asemenea, Honda se află și ea în fruntea clasamentului la constructorului, în fața prestigiosului constructor RMU.

Victoria lui Jacopo Hosciuc #06 este cu atât mai extraordinară, cu cât în warm up, motorul motocicletei sale a cedat. Cu toate acestea, echipa tehnică a lui Jacopo s-a mișcat repede și grație unui efort supraomenesc, tânărul nostru pilot a putut lua startul în etapa a doua de la clasa PreMoto3.

Coordonat de la boxa şi aplicând strategia de cursa şi abordare a atacurilor şi de defensiva pusa la punct de echipă, Jacopo a mers ca la carte.

Jacopo #06, citat de autostiri.ro: “Sunt foarte mulțumit de rezultat şi de cum am progresat pe Misano. Trecem în fruntea clasamentului şi îmi doresc cat mai multe victorii. Următorul circuit din calendar, Mugello îmi place şi abia aștept să vină cursa. Mulţumesc mult echipei fără de care nu eram aici, Mulţumesc echipei FlashMotor care mi-a făcut un motor extraordinar, fanilor care au venit din Romania, Lucian şi Vlad, şi lui Bence din Ungaria, sponsorilor şi familiei”.

Pe lângă rezultatul excelent al lui Jacopo de astăzi, consemnăm și o clasare în top zece a lui Luigi Morciano #100 la clasa Supersport. Tânărul pilot italian cu origini românești a încheiat cea de-a doua întrecerii a weekend-ului de la Misano pe poziția a zecea.

Următoarea întâlnire cu campionatul italian de viteză (CIV) va avea loc pe un alt circuit plin de istorie, Mugello, în weekend-ul 4-6 mai.


Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile R 1250 R, R 1250 RS şi R 1250 GS Adventure

Noile BMW R 1250 R, R 1250 RS și R 1250 GS Adventure – Roadster, Sport Touring și Adventure în...

Închide