spot_img

Întrecere inedită: mașină de raliu vs. mountain bike

Cine ajunge mai repede la poalele dealului Lousã, din inima Portugaliei? Dani Sordo, pilot în mondialul de raliuri, și freerider-ul Andreu Lacondeguy s-au întrecut “roată la roată” într-un duel spectaculos pe patru și două roți.

În mod normal un mountain bike nu ar avea nicio șansă într-un duel direct cu o mașină din Campionatul Mondial de Raliuri echipată cu un motor de peste 300 CP.

Și totuși, Dani Sordo, pilotul echipei Hyundai Motorsport, l-a provocat pe compatriotul său freerider-ul Andreu Lacondeguy la un duel spectaculos pe patru și două roți.

Duelul dintre cei doi sportivi Red Bull a avut loc pe dealul Lousã, în Portugalia, unde este amenajată o probă specială mixtă pe macadam și asfalt, dar și un traseu de mountain bike.

Proba specială Lousã a fost inclusă în Raliul Portugaliei care figura în calendarul mondial din WRC în anii 1980 – 1990, iar traseul de mountain bike este unul dintre cele mai spectaculoase din Campionatul European de Downhill MTB. Aici se antrenează, printre alții, celebra familie de cicliști Atherton, Dan, Gee și Rachel. Și, desigur, Andreu Lacondeguy.

Speciala pe macadam urmează un traseu mai lung, dar mai pitoresc, printre eolienele care au făcut celebru Raliul Portugaliei. În schimb, ruta lui Lacondeguy e mai scurtă și mai abruptă. În apropiere de zona de sosire, este și o zonă de asfalt unde cei doi rulează roată la roată.

De-a lungul coborârii, cele două trasee s-au intercalat, Andreu Lacondeguy și  Dani Sordo zburând de câteva ori unul deasupra celuilalt.

Pentru Dani Sordo acest duel a fost un antrenament perfect înaintea Raliului Spaniei, programat între 25 și 28 octombrie, care se va desfășura tot pe un traseu mixt, cu probe speciale de macadam și asfalt.

“Dani a fost incredibil. A fost un viraj foarte strâns pe macadam pe care nu am crezut că-l poate lua cu mașina. A mers la limită acolo și i-a ieșit”, a spus Andreu Lacondeguy, după duelul din Portugalia.

“Este incredibil ce poată să facă cu un moutain bike. Am mers la un moment dat în paralel și avea cam aceeași viteză ca și mine pe coborâre. Sunt impresionat. A fost o plăcere să-l văd în coborârea lui nebună”, a spus și Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Cine a câștigat? Dani Sordo, dar la mustață.

Urmărește programele dedicate Raliului Spaniei pe Red Bull TV. Rezumatele celor trei zile pot fi urmărite de vineri până duminică (26,27,28 octombrie) de la ora 23:00, iar super speciala de sâmbătă (27 octombrie) este transmisă ÎN DIRECT de la ora 13:45.

Video: Youtube

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri