Inceput pozitiv pentru Hyundai Motorsport in Spania, Mikkelsen lider la debut

| 7 octombrie 2017 | 0 Comments
  • Hyundai Motorsport se afla cu trei piloti in top 7 dupa prima zi din Raliul Spaniei, etapa a 13-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Andreas Mikkelsen ocupa prima pozitie la debutul pentru echipa cu un avans de 1,4 secunde fata de Sebastien Ogier
  • Dani Sordo si Thierry Neuville sunt in top 7, diferenta dintre primele pozitii fiind de doar 13 secunde

Andreas Mikkelsen, noul membru al echipei Hyundai Motorsport, a avut un debut excelent si a terminat prima zi din Raliul Spaniei in postura de lider. Lupta pentru podium este un foarte stransa, primii trei piloti fiind despartiti de doar trei secunde, iar diferenta intre pilotii din top 7 este de doar 13 secunde.

Dani Sordo si Thierry Neuville se afla pe locurile sase, respectiv sapte, dupa prima zi din Raliul Spaniei, etapa a 13-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Singura etapa mixta din calendar a inceput vineri cu trei probe speciale, parcurse de doua ori, in program fiind si celebra Terra Alta, cu o lungime de aproape 39 km. Mikkelsen s-a impus pe  aceasta proba, ceea ce inseamna ca Hyundai Motorsport a castigat probe si a fost la conducerea unui raliu cu patru piloti diferiti in sezonul 2017.

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, si-au intrat repede in ritm la volanul modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe prima bucla a zilei si dupa trecerea pe speciala Terra Alta au obtinut cea de-a 68-a victorie de proba speciala pentru Hyundai Motorsport si s-au instalat astfel pe prima pozitie in clasamentul raliului.

“Nici nu se putea sa avem un inceput mai bun alaturi de Hyundai Motorsport. Chiar daca am inceput ziua ceva mai prudent am reusit sa inteleg exact comportamentul masinii si sa gasesc cel mai bun ritm. A facut cateva modificari la setarile masinii in parcul de service si asta ne-a ajutat in partea a doua a zilei. Am avut din ce in ce mai multa incredere in masina si ma bucur ca suntem in lupta pentru prima pozitie”, a spus Andreas Mikkelsen , citat de autostiri.ro.

Dani Sordo si Marc Marti au inceput si ei cursa de casa cu un ritm bun. Echipajul spaniol a terminat pe podium ultimele doua curse de aici si vor ataca pana la final pentru a-si atinge obicetivul.

“Ma bucur ca sunt acasa si le multumesc tuturor spectatorilor pentru sustinerea de pe margina probelor. Este fantastic. Am avut un inceput bun, chiar daca a fost dificil sa alegem pneurile pentru bucla de dimineata. Am facut un compromis si suntem in lupta pentru un loc pe podium.

Aderenta a fost mai buna pe probele de dupa amiaza si sunt multumit de modul in care s-a comportat masina. Avem doar 10 secunde de recuperat fata de lider si mai sunt inca doua zile de cursa. Sper sa ne luptam pentru victorie pana la final”, a spus Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au propus sa recupereze aici din diferenta fata de Sébastien Ogier, in lupta pentru titlul pilotilor. Tinand cont de diferentele mici din top sapte, echipajul belgian este pregatit sa atace in urmatoarele doua zile pe astalt.

“Stim ce trebuie sa facem in acest weekend si chiar daca nu a fost un inceput perfect sunt sigur ca putem recupera. Temperaturile au fost mai mari decat ne asteptam si nu am avut cea mai buna aderenta pe speciala Terra Alta, dar chiar daca nu suntem acolo unde ne-am fi dorit, suntem inca in lupta pentru puncte”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Dupa doua etape frustrante, Hyundai Motorsport a revenit in lupta pentru victorie cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC, toate cele trei masini demonstrandu-si potentialul in prima zi din Raliul Spaniei.

“Am revenit cu un ritm bun dupa pauza de vara si eram pregatiti sa atacam, dupa o serie de rezultate mai slabe. Andreas si Anders m-au impresionat si faptul ca se afla pe prima pozitie la debutul alaturi de noi este incurajator.

Dani si Thierry nu sunt departe de podium asa ca ne asteapta o lupta interesanta. Urmeaza acum o perioada in care mecanicii nostri vor trece masinile de pe setarile de macadam pe cele de asfalt s sper sa fim la fel de competitivi si in urmatoarele doua zile”, a spus Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport, citat de autostiri.ro.

CLASAMENT RALIUL SPANIEI (DUPA ZIUA 1)

1          A. Mikkelsen    A. Jaeger         Hyundai i20 Coupe WRC         1:11:56.3

2          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      +1.4

3          K. Meeke          P. Nagle                       Citroën C3 WRC                       +3.0

4          O. Tänak          M. Järveoja      Ford Fiesta WRC                      +6.3

5          M. Østberg       T. Eriksen         Ford Fiesta WRC                      +7.1

6          D. Sordo          M. Martí                       Hyundai i20 Coupe WRC         +10.8

7          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC         +12.8

8          J. Hänninen      K. Lindström     Toyota Yaris WRC        +33.6

9          S. Lefebvre       G. Moreau        Citroën C3 WRC                       +1:02.2

10        E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC        +1:05.5

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Totul despre anvelopele de iarnă: beneficii, reguli și când trebuie acestea schimbate

Producătorul de anvelope premiat Goodyear amintește tuturor șoferilor că nu ar trebui să aștepte apariția zăpezii sau venirea lui Moș...

Închide