spot_img

Începe Raliul Germaniei, cu românul Simone Tempestini la start

Raliul Germaniei marchează revenirea Campionatului Mondial de Raliuri pe asfalt, după mai multe runde disputate pe macadam.

România va fi reprezentată, așa cum ne-am obișnuit deja, de campionul Junior WRC 2016, Simone Tempestini, cel care anul trecut a avut o evoluție excelentă în Germania.

Simone Tempestini revine în Campionatul Mondial de Raliuri odată cu ADAC Rallye Deutschland 2017 (Raliul Germaniei). Deținătorul titlului Junior WRC 2016 are un sezon destul de dificil, în care a muncit din greu pentru a găsi ritmul câștigător la volanul automobilului Citroen DS3 R5. După penultima rundă în care părea că legătura dintre pilot și automobil s-a sudat, în Polonia, raliul din Finlanda (ultima etapă disputată) a demonstrat încă o dată că lucrurile trebuie perfecționate.

În ciuda unui sezon în care nu a fost ocolit de probleme, Simone Tempestini și navigatorul său, italianul Giovanni Bernacchini, au reușit să strângă un total de 38 de puncte în ierarhia WRC 2, obiectivul echipajului Napoca Rally Academy în 2017. Asta deși nu a participat oficial decât la 4 etape din cele 9 disputate până acum. În momentul de față Simone ocupă locul 9, din 44 de piloți care s-au aliniat la start în WRC 2.

Constanță pe probele speciale și maturitatea de care a dat dovadă în acest sezon au fost principalele atuuri ale pilotului din Cluj-Napoca. El va continua pe aceeași linie și în Germania, unde își dorește să facă un raliu cât mai bun și să strângă puncte importante pentru clasamentul WRC 2.

Pentru a pregăti cât mai bine acest raliu, Simone și Giovanni au făcut un test amplu la Rali Vinho Madeira, etapă din Tour European Rally, acolo unde au participat ca invitați și unde au avut ca scop să se acomodeze cât mai bine cu mașina pe asfalt.

ADAC Rallye Deutschland începe joi, 17 august și va avea programate 21 probe speciale, care însumează nu mai puțin de 311,22 kilometri (distanța totală ce urmează a fi parcursă de concurenți este de 1.220,31 kilometri). Competiția este organizată încă din 1982, iar din 2002 face parte din calendarul Campionatului Mondial (WRC). În 2017 parcul service va fi localizat în Bostalsee.

Sursa si imagine: comunicat de presa

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri