spot_img

Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium si in Raliul Sardiniei

  • Hyundai Motorsport se lupta pentru cel de-al saselea podium consecutiv in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa prima zi din Raliul Sardiniei.
  • Thierry Neuville se afla pe locul secund in clasamentul general la 18,9 secunde fata de liderul Sebastien Ogier avand un avans similar fata de Jari-Matti Latvala, pilotul de pe pozitia a treia.
  • Andreas Mikkelsen a fost lider in prima parte a raliului dar a abandonat dupa o problema la transmisie, iar Hayden Paddon a incheiat ziua pe locul sase.

Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium si in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dupa o zi agitata in Raliul Sardiniei, Thierry Neuville este pe locul secund in ierarhia generala, fiind cel mai bine clasat pilot al echipei.

Ploaia cazuta pe primele probe ale diminetii a fost o provocare suplimentara pentru toate echipajele, etapa din Sardinia fiind una care in mod normal se desfasura in conditii de temperaturi foarte ridicate si cu foarte mult praf pe probe.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, au mers excelent in prima parte a zilei, Mikkelsen reusind sa se impuna pe PS2 (Tula 21.99km) si PS3 (Castelsardo 14.52km), preluand conducerea raliului. Din pacate echipajul norvegian a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei probleme la cutia de viteze aparuta pe speciala a saptea.

Neuville, liderul clasamentului general inaintea acestei etape, a fost primul la start si asta a fost o provocare suplimentara pentru el. Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, s-au impus pe PS5 (Monte Baranta 10.78km) si PS8 (Tergu-Osilo 14.14km), reusind sa termine ziua pe locul secund, la 18,9 secunde fata de Sebastien Ogier.

A fost o zi foarte solicitanta. Sa pleci primul la start nu este usor, indiferent de conditiile de pe drum. Ploaia cazuta pe primele probe a facut ca dezavantajul sa nu fie atat de mare, dar stiam ca va fi o lupta intensa. Masina a functionat bine si sunt multumit ca am reusit sa castig doua probe speciale. Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand facem alegerea pneurilor. Pe probele de dimineata am facut alegerea buna, dar dupa amiaza am ramas cu doar doua pneuri noi si asta a schimbat putin comportamentul masinii. Am incercat sa atacam la maximum, dar am avut mici probleme. Sigur insa ne vom lupta pentru victorie pana la final”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Hayden Paddon si Seb Marshall au avut o abordare mai prudenta si au incheiat prima zi din Raliul Sardiniei pe pozitia a sasea.

Nu putem fi foarte multumiti cu evolutioa noastra de pana acum. Orice am incercat nu a functionat deloc. Dimineata am riscat putin cand am ales pneurile, sperand ca se va usca mai mult, dar lasand la o parte aceasta alegere tot nu am avut niciodata incredere sa merg la limita. Am terminat ziua fara probleme si suntem in top sase, dar asta nu ma multumeste deloc. Trebuie sa-mi schimb abordarea si voi incerca sa mai urc in clasament pana la finalul raliului”, a spus Hayden Paddon, citat de autostiri.ro.

Dupa abandonul de pe PS7, Andreas Mikkelsen va continua raliul conform regulamentului Rally 2 si va incerca sa adune cat mai multe puncte pentru echipa.

A fost o zi care a inceput perfect, dar care s-a terminat prost. Am avut un start foarte bun si am incercat sa ne distantam fata de rivalii nostri. Am facut cateva modificari la masina in parcul de service si eram foarte increzator in potentialul nostru. Din pacate nu am reusit sa demonstram asta pana la finalul zilei. Am avut o usoara iesire in decor pe PS6, iar pe PS7 au aparut problemele la transmisie. Vom continua raliul, dar am ratat o oportunitate buna de a castiga aceasta etapa”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Cu 7 probe speciale programate sambata si alte patru duminica, Hyundai Motorsport va incerca sa adune in Sardinia cat mai multe puncte pentru a-si apara pozitia in clasamentul constructorilor.

Am avut parte de foarte multa actiune in prima zi din Raliul Sardiniei. Andreas si Anders au facut o treaba excelenta dimineata si este dezamagitor modul in care s-a terminat ziua pentru ei. Trebuie sa investigam aceasta problema si faptul ca vor continua raliul este doar o slaba consolare. Thierry a facut eforturi mari pentru a termina pe locul secund, in ciuda pozitiei de la start, iar Hayden va ataca mai mult pe urmatoarele probe. Sunt sigur ca vom avea parte de cel putin la fel de multa actiune si pe specialele de sambata si duminica”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Rezultate Raliul Sardiniei 2018 (dupa ziua a 1-a)

1          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      1:35:56.9

2          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     +18.9

3          J.M. Latvala      M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +37.2

4          E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC                    +41.6

5          M. Østberg       T. Eriksen        Citroën C3 WRC                                   +58.3

6          H. Paddon        S. Marshall      Hyundai i20 Coupe WRC                     +1:01.5

7          C. Breen                       S. Martin          Citroën C3 WRC                       +1:26.0

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri