spot_img

Hyundai Motorsport regreta oportunitatea ratata din Raliul Suediei

  • Hyundai Motorsport a terminat Raliul Suediei cu doua echipaje in top zece, cu Dani Sordo pe 4 si Hayden Paddon pe locul 7
  • Pentru a doua oara consecutiv, Dani Sordo a fost cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Shell Mobis World Rally Team
  • Dupa iesirea in decor de sambata seara care l-a scos din lupta pentru victorie, Thierry Neuville a reusit sa adune trei puncte in Power Stage

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei, etapa a doua a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) pe locul 4 cu Dani Sordo, iar Thierry Neuville si Hayden Paddon au adunat puncte in Power Stage.

Echipa a inceput ziua de duminica stiind ca a ratat sansa unei victorii cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC, asa ca a incercat sa termine etapa din Suedia cu un rezultat cat mai bun.

In ultima zi a raliului au fost programate trei probe, ultima dintre ele avand si rol de Power Stage unde pilotii pot castiga puncte suplimentare, in functie de pozitia din clasamentul acestei speciale.

Hyundai Motorsport - Raliul Suediei_3Pentru Sordo si Marc Martí, copilotul sau, obiectivul principal a fost sa-si asigure pozitia a patra, ceea ce au si reusit in final. Chiar daca Sordo nu a punctat si in Power Stage, spaniolul si-a asigurat cu acest rezultat si pozitia a patra in ierarhia mondiala.

Mi-a placut mult acest raliu si pentru ca stiam ca va fi foarte greu sa urcam pe podium am abordat ultima zi ceva mai prudent. Noul model Hyundai i20 Coupe WRC s-a comportat excelent si am vazut inca o data cat de competitiv poate fi. Dupa locul 4 de la Monte-Carlo si de aici din Suedia, obiectivul nostru este sa terminam pe podium in Mexic, urmatoarea etapa din campionat”, a spus Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Pentru Hayden Paddon si John Kennard ultima zi a raliului a fost inca o oportunitate pentru a se acomoda cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Dupa problemele de vineri si sambata, Paddon a terminat fiecare proba de duminica in top cinci, ceea ce i-a si adus un punct suplimentar in Power Stage.

Hyundai Motorsport - Raliul Suediei_2Nu a fost un weekend usor pentru noi, dar cred ca am invatat multe lucruri care ne vor ajuta in viitor. Punctele adunate aici sunt importante pentru noi, dar cel mai important este ca am vazut care este potentialul masinii si cred ca de acum incolo lucrurile vor merge doar in directia buna”, a declarat Hayden Paddon, citat de autostiri.ro.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au propus sa adune cat mai multe puncte in Power Stage, dupa iesirea in decor de sambata. Echipajul belgian a terminat pe 3 ultima speciala a raliului si si-a asigurat astfel trei puncte intr-o etapa in care a fost foarte aproape de o victorie.

Am dat totul pe ultima proba, iar diferentele din top trei au fost de doar 1,5 secunde. Sunt frustrat ca am ratat sansa de a castiga aici si imi pare rau ca am dezamagit intreaga echipa. A fost o greseala care a afectat rezultatul nostru, dar acum cel mai important este sa mergem mai departe increzatori in potentialul masinii noastre. Trebuie sa ramanem pozitivi”, a adaugat si Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Chiar daca inceputul sezonului nu este unul fantastic, performanta noului model Hyundai i20 Coupe WRC a mentinut ridicat moralul echipei. Hyundai Motorsport a castigat in total 13 probe speciale, in primele doua raliuri ale anului, aceasta fiind cea mai buna performanta de pana acum, chiar daca punctele din clasament nu reflecta inca potentialul aratat pe probe.

Hyundai Motorsport - Raliul Suediei_1Sunt sigur ca aceste doua raliuri ne vor ajuta mult in viitor. Nimeni nu iti poate garanta un rezultat, dar am aratat ca putem castiga probe si ca ne putem lupta pentru victorie intr-un raliu. Noul model Hyundai i20 Coupe WRC si-a demonstrat potentialul si sunt sigur ca in curand vom sarbatori si prima sa victorie. Sper ca in Mexic sa avem mai mult noroc si as vrea sa-i felicit pe cei de la Toyota pentru victoria istorica din acest weekend. Oricum, dupa primele doua etape ale sezonului pot spune ca ne asteapta un sezon extrem de competitiv cu mult spectacol, ceea ce este perfect pentru Campionatul Mondial de Raliuri”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Raliul Mexicului, etapa a treia a sezonului in WRC, se va desfasura in perioada 9 – 12 martie.

CLASAMENT RALIUL SUEDIEI 2017
1. J. M. Latvala M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    2:36:03.6
2. O. Tanak      M. Jarveoja      Ford Fiesta WRC                      +29.2
3. S. Ogier        J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      +59.5
4. D. Sordo      M. Martí           Hyundai i20 Coupe WRC         +2:11.5
5. C. Breen       P. Nagle           Citroën C3 WRC                                   +2:51.2
6. E. Evans       D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +5:26.6
7. H. Paddon    J. Kennard       Hyundai i20 Coupe WRC         +5:31.2
8. S. Lefebvre   G. Moreau        Citroën C3 WRC                                   +7:14.7
9. P. Tidemand J. Andersson    Škoda Fabia R5                                    +9:11.1
10. T. Suninen  M. Markkula     Ford Fiesta R5                          +10:02.9
11. O.C Veiby   S. Skjaermoen  Škoda Fabia R5                                    +10:18.5
12. K. Meeke    P. Nagle           Citroën C3 WRC                                   +10:28.7
13. T. Neuville N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC         +11:31.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
(dupa Raliul Suediei)
1. J.M Latvala   48 puncte
2. S. Ogier        44
3. O. Tanak      33
4. D. Sordo      25
5. C. Breen       20
6. E. Evans       18
7. S. Lefebvre   10
8. T. Neuville   8
9. H. Paddon    7

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
(dupa Raliul Suediei)
1. M-Sport World Rally Team                            73 puncte
2. Toyota Gazoo Racing WRC                           53
3. Hyundai Motorsport                                    40
4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team    26

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri