Grupul Gefco susține prin expertiza sa logistica expediția Bimedia

| 28 iunie 2017 | 0 Comments

Grupul Gefco susține prin expertiza sa logistica  expediția  Bimedia prin pasajul de Nord-Vest din Oceanul Arctic

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, sprijină inițiativă temerară a navigatorului Yvan Bourgnon de a lua parte la expediția Bimedia, prin care acesta își propune țelul îndrăzneț de a ajunge din Alaska în Groenlanda la bordul catamaranului său sport, pe ruta maritimă care străbate gheața arctică, denumită Pasajul de Nord-Vest.

Aventura va începe în Nome, un oraș situat în cea mai vestică zonă a regiunii Alaska, sosirea fiind plănuită a avea loc 45 până la 50 de zile mai târziu în Nuuk, Groenlanda, pe coasta de est a Strâmtorii Davis. Prin expediția sa pe cont propriu, Yvan Bourgnon își propune să atingă un record care să fie recunoscut de World Sailing Record Council, organizaţia oficială pentru atestarea recordurile de navigaţie.

Pasajul de Nord-Vest, utilizat până acum doar de către bărcile cu motor, este deschis numai câteva săptămâni pe an. Acesta este motivul pentru care Yvan Bourgnon a cerut grupului GEFCO să-i ofere sprijin logistic, oferindu-i posibilitatea să-și transporte catamaranul din portul Antwerp (Belgia) în Nome, într-un  timp extrem de scurt, astfel încât să poată ancora la timp și să profite de dezghețarea gheții. Catamaranul, lung de 6,30 de metri, a sosit pe o navă de marfă în Seattle, Washington, SUA, dezmembrat în piese separate, fiind apoi transportat pe un culoar rapid de tranzit maritim în Anchorage, Alaska, . Acesta a fost încărcat în cele din urmă într-un avion de marfă Hercules C-130, ajungând în Nome pe data de 26 iunie. Întreaga operațiune a fost realizată de către divizia Freight Forwarding a grupului GEFCO, specializată în transportul multimodal de marfă.

Yvan Bourgnon își va începe expediția la începutul lunii iulie și va naviga neînsoțit pe ambarcațiunea sa fără cockpit, de-a lungul banchizelor plutitoare și a ghețarilor, în habitatul urșilor polari și mamiferelor marine.

Compania GEFCO este încântată că și-a adus aportul de know-how pentru a  facilita îmbarcarea navigatorului Yvan Bourgnon în această aventură unică, însuflețită de câteva valori comune cu cele ale grupului GEFCO, cum ar fi spiritul provocării umane, calitate operațională, flexibilitate și managementul riscului pentru clienţii săi.

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Credit foto: Pierre Guyot


Tags: , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mașina Anului în România, ediția a XX-a

Noua Kia Ceed este „Mașina Anului 2019 în România” - A treia generație Kia Ceed reeditează victoria din 2008 a...

Închide