Goodyear celebrează anul acesta 120 de ani de inovare în cadrul Auto Total Business Show

| 7 iunie 2018 | 0 Comments

Goodyear aduce la Auto Total Business Show cele două prototipuri de anvelope prezentate la Geneva: Intelligent Tire și EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive și introduce anvelopa de camion Fuelmax S Gen-2

Goodyear celebrează anul acesta 120 de ani de inovare, prin prezentarea în cadrul evenimentului Auto Total Business Show de pe 9 și 10 iunie a trei dintre cele mai recente modele de anvelope dezvoltate: două prototipuri de anvelope pentru turisme ce au fost prezentate anul acesta la Salonul Internațional Auto de la Geneva, Intelligent Tire și EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive și noua anvelopă de camion pentru direcție, Fuelmax S Gen-2.

Prototipul Intelligent Tire de la Goodyear face parte dintr-un sistem cu informații complete, ce include o anvelopă și senzori și algoritmi de tip cloud care vor conlucra 24/7 pentru a comunica în timp real cu operatorii de flote prin intermediul unei aplicații mobile.

Senzorii din anvelopele inteligente de la Goodyear, alături de autovehiculele pe care sunt montate, transmit date în timp real către algoritmii brevetați ai Goodyear. Informațiile despre datele de identificare și starea anvelopei, incluzând gradul de uzură, temperatura și presiunea sunt actualizate și distribuite în mod continuu operatorilor de parcuri auto, aceștia putând preveni posibilele daune. Sistemul garantează o utilizare optimă a anvelopelor pentru o mobilitate mai sigură, cu costuri mai mici și o perioadă de exploatare maximizată.

Anvelopa prototip EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive a fost concepută cu o serie de caracteristici pentru a oferi performanțe avansate vehiculelor electrice.

Creșterea numărului de reglementări cu privire la reducerea emisiilor, dorința de a reduce dependența de combustibili fosili și dezvoltările tehnologice în sfera acumulatorilor creează un mediu ideal pentru vehiculele electrice. Producătorii de vehicule solicită anvelope durabile și cu o rezistență la rulare scăzută pentru a asigura un randament kilometric cât mai bun pentru fiecare încărcare a bateriei, aspect important luând în considerare că infrastructura de reîncărcare electrică este subdezvoltată în majoritatea țărilor. Nivelul scăzut de zgomot și confortul oferit de anvelope reprezintă alte două criterii importante de respectat în alegerea anvelopelor, întrucât, la viteze reduse vehiculele electrice generează doar jumătate din zgomotul emis de un vehicul tradițional.

Prototipul EfficientGrip Performance a fost dezvoltat pentru a răspunde acestor cerințe. Cavitatea anvelopei a fost proiectată pentru a susține sarcina suplimentară generată de acumulatori, în timp ce designul benzii de rulare previne pătrunderea undelor de sunet în caneluri, reducând nivelul de zgomot interior și exterior.

Proprietățile materialelor benzii de rulare au fost îmbunătățite cu scopul de a prelungi durata de viață a anvelopei, în timp ce asigură rezistență împotriva nivelurilor ridicate de forță. Pereții laterali au fost dezvoltați pentru a reduce rezistența aerodinamică, rezultând în reducerea consumului de energie.

Se urmărește ca lansarea modelului EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive să aibă loc în Europa, în anul 2019.

La standul Goodyear din cadrul ATBS va fi prezentată și noua anvelopă de camion Fuelmax SGen-2, prezentă deja pe piață și comercializată de către dealerii colaboratori. Gama de anvelope Fuelmax S Gen-2 asigură optimizarea consumului de combustibil. Anvelopele beneficiază de Tehnologia Intellimax Rib pentru o direcție extrem de precisă și randament kilometric ridicat și sunt marcate cu simbolul muntelui cu trei piscuri și fulg de nea (3PMSF), în conformitate cu cele mai stricte legislații de iarnă.

Cele trei anvelope prezentate în cadrul ATBS susțin demersul continuu al Goodyear de a inova. Bazele companiei Goodyear au fost puse în 1898 de către Frank A. Seiberling în Akron, Ohio. Timp de 120 de ani, una dintre valorile principale ale companiei a fost inovarea. În 1904 Goodyear dezvolta prima anvelopă detașabilă, în 1971 trimitea prima anvelopă pe lună, în misiunea Apollo 14, iar în 2005 introducea tehnologia RunOnFlat pentru a permite șoferilor să își continue drumul în condiții de siguranță, chiar și în eventualitatea unei pene. În timp ce conceptul de mobilitate continuă să evolueze, Goodyear anticipează nevoile consumatorilor săi, dezvoltând produse și servicii care să vină în întâmpinarea acestora.

Evenimentului Auto Total Business Show va avea loc la Romexpo, pe 9 și 10 iunie, între orele 10:00 și 18:00. Pentru mai multe detalii accesați: https://www.atbs.ro/


Tags: , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cupa DACIA dă startul celei de-a 13 ediții, cu noi parteneri și 16 echipaje înscrise

Numărul mare de tineri care își încep chiar de la 16 ani o cariera “la Cupă”, pentru a-și continua apoi...

Închide