Geneva 2015: premiere mondiale Audi

| 5 martie 2015 | 0 Comments

Audi prezinta cateva modele in premiera absoluta la Salonul Auto International de la Geneva, care are loc in perioada 5-15 martie a.c. Marile vedete sunt Audi Q7 e-tron quattro, primul hibrid plug-in al seriei Q si cele patru noi versiuni de Audi R8. La loc de cinste in standul Audi stau impresionantul Audi RS 3 Sportback, cel mai puternic autoturism compact premium din lume, dar si conceptul de senzatie Audi prologue Avant.

AUDI Q7 e-tron quattro – primul hibrid plug-in al seriei Q

Prin noul Q7 e-tron quattro, Audi introduce primul vehicul plug-in hybrid cu motor diesel de 6 cilindri si tractiune integrala permanenta. Alimentat doar de bateria lithiu-ion, grandiosul SUV acopera pana la 56 kilometri in deplina liniste si fara emisii poluante. Folosind motorul diesel, Q7 e-tron quattro poate avea o autonomie totala de 1.410 kilometri. Conform standardului ECE pentru vehicule plug-in hybrid, Audi Q7 e-tron quattro consuma doar 1,7 litri de motorina la 100 kilometri, iar nivelul emisiilor de CO2 de sub 50 grame/kilometru stabileste un nou record in segment.

Audi R8 – evolutie spectaculoasa

A doua generatie a modelului sport de inalta performanta Audi R8 marcheaza o evolutie spectaculoasa. Motorul central V10 si noua tractiune quattro ajuta versiunea de top cu 610 CP sa atinga 100 km/h in 3,2 secunde, pentru o viteza maxima de 320 de km/h. Noua generatie Audi R8 introduce mai multe modele inedite. Versiunea electrica a supercar-ului R8 dezvolta 340 kW si un cuplu de 920 Nm, accelerand de la 0 la 100 de km/h in 3,9 secunde. Gratie noilor baterii, autonomia acestei minuni tehnologice s-a dublat fata de prima versiune si a ajuns la 450 de kilometri.

Audi RS3 Sportback

Datorita variantei de 367 de CP, noul RS 3 Sportback este cel mai puternic vehicul compact premium din lume. Motorul 2.5 TFSI accelereaza modelul cu 5 usi de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde, iar viteza maxima este de 280 km/h. Transmisia S tronic cu 7 trepte e mai rapida si transmite eficient puterea motorului 2.5 TFSI catre sistemul de tractiune integrala permanenta quattro, garantand astfel o inegalabila placere la condus.

Audi prologue Avant combina dinamica, forma si functia intr-o simbioza perfecta

Cu o lungime de 5,11 metri si o latime de 1,97 metri, automobilul cu cinci usi si un concept revolutionar de caroserie se pozitioneaza in clasa de lux. Audi prologue Avant este echipat cu sistemul de propulsie plug-in hybrid prezent si pe Audi Q7 e-tron quattro, dar performantele conceptului sunt superioare. Puterea totala de 455 CP furnizata de motorul 3.0 TDI conectat cu motorul electric ofera un sprint de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube


Tags: , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Câmpulung Muscel, un loc atât de drag pentru Phoenix și Cătălin Ghigea

Pilotul Cătălin Cedric Ghigea și mașina sa de concurs, Alfa Romeo Alfetta GTV cu nume de cod Phoenix, mai au...

Închide