GEFCO România continuă acțiunile sale caritabile

| 25 ianuarie 2018 | 0 Comments

GEFCO România, subsidiara Grupului GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, a continuat și în anul 2017 activitatea sa caritabilă deja consacrată pe parcursul anilor anteriori, susținând acțiunile organizației „Salvați Copiii România”, Fundației PARADA și ale Asociației pentru protecția animalelor Robi.

Să facem bine și să avem grijă de ceilalți este în ADN-ul nostru și sunt mândru să văd că în fiecare an, din ce în ce mai mulți angajați GEFCO România se implică în inițiative caritabile. Energia pe care aceste asociații o dedică fiecărui proiect în parte ne inspiră și ne motivează, astfel că transmitem o încurajare puternică către oricine dorește să le susțină eforturile,” afirmă Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria, citat de autostirir.o.

Susținerea organizației „Salvați Copiii România” în a face ceea ce știe cel mai bine: salvarea vieții copiilor

În ultimele luni ale anului 2017, GEFCO România s-a alăturat eforturilor organizației „Salvați Copiii România” de a strânge fonduri pentru a salva viața nou-născuților acolo unde nevoia era imperativă: la Spitalul Clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital de pediatrie din București.

GEFCO România și-a oferit susținerea pentru această cauză prin achiziționarea unui ventilator pentru respirație asistată, extrem de performant, pentru secția de terapie intensivă pentru copii de vârste mici, care funcționează în cadrul spitalului.

Statisticile arată faptul că 70-80 % din bebelușii născuți prematur suferă de malformații grave care pot fi tratate prin operație, însă procesul este îndelungat, costisitor și necesită echipament medical adițional.

Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu asigură terapie intensivă copiilor nou-născuți în toate stările medicale grave, peste 200 de copii pe an, din întreaga țară, primind îngrijiri medicale pre- și post-operator în cadrul acestei secții.

Unitatea era dotată anterior cu doar 3 ventilatoare pentru respirație asistată, cu o vechime de 17 ani și cu probleme de funcționare grave, care nu mai puteau fi remediate. Astfel că exista o nevoie urgentă de dotare a unității cu un ventilator performant, acesta fiind vital pentru realizarea respirației asistate la nou-născuții aflați în stare medicală gravă.

Prin această donație, GEFCO România contribuie activ la salvarea vieții copiilor nou-născuți, continuând, în același timp, activitatea de susținere a organizației „Salvați Copiii România”, inițiată în anul 2016, când compania a donat un incubator pentru copiii născuți prematur, pentru secția de neonatologie a Maternității Bucur din capitală.

Sprijinul constant pentru reintegrarea în societate a copiilor fără adăpost, prin inițierea în arta circului

GEFCO România și-a orientat, de asemenea, lucrările de caritate și către inițiativele Fundației PARADA de a reintegra în societate copiii orfani, abandonați sau fugiți din familii destrămate, violente și abuzive și care își duc viața pe stradă, prin inițierea în arta circului.

În continuarea derulării parteneriatului inițiat în anul anterior, în luna noiembrie 2017, angajații GEFCO România au contribuit la colectarea de haine, încălțăminte, materiale educative și rechizite pentru copiii incluși în programele Fundației PARADA.

Unul dintre programele Fundației PARADA, programul Caravana, se adresează copiilor, tinerilor și familiilor în situație de stradă. Metoda de intervenție socială specifică acestui program este metoda de intervenție socială stradală, caracterizată printr-o intervenție de proximitate și bazată pe stabilirea unei relații de încredere între publicul vizat și lucrătorul social.

Un alt program derulat de fundație este Parada de circ social, care urmărește reintegrarea copiilor fără adăpost în societate, îmbunătățirea capacităților lor de comunicare și dezvoltarea stimei de sine.

Printre inițiativele Fundației PARADA se numără și centrul educațional „A doua șansă”, care se adresează atât copiilor și adolescenților, cât și adulților, oferind intervenții de asistență socială, asistență psihologică, consiliere, identificare de locuri de muncă potențiale și servicii de advocacy.

Prin implicarea angajaților GEFCO România, 260 de persoane au primit ajutor alimentar, peste 300 de persoane au beneficiat de acompaniere socială și medicală, au fost obținute 20 de cărți de identitate, 3 cazuri de handicap au fost recunoscute de către autoritățile competente și au fost găsite 2 soluții locative.

În perioada imediat următoare, GEFCO România dorește să intensifice implicarea sa în acțiunile deja inițiate, precum programele de servicii medicale pentru cazurile de maladii severe (HIV, TBC, hepatită) și serviciile de advocacy pe lângă instituțiile și autoritățile statului.

Asigurarea grijii și dedicării pentru prietenii patrupezi ai omului

Actele caritabile realizate de GEFCO România în anul anterior au ajutat Asociația pentru protecția animalelor Robi să ofere medicamente și ajutor medical pentru peste 300 de căței găzduiți în adăpostul asociației. Donațiile realizate de GEFCO România au ajutat, de asemenea, la asigurarea îngrijirii medicale și a altor animale fără adăpost, găsite în stradă, accidentate sau suferind diferite probleme medicale.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mașina Anului în România, ediția a XX-a

Noua Kia Ceed este „Mașina Anului 2019 în România” - A treia generație Kia Ceed reeditează victoria din 2008 a...

Închide