G-Power M5 Hurricane GS (GPL)

| 13 ianuarie 2011 | 0 Comments

G-Power este cunoscut pentru motoarele imense “trimise la sala si indopate cu steroizi” dar si un tunner interesat de salvarea mediului inconjurator. Astfel ca astazi ne prezinta vechiul M5 a carui motor a fost modificat pentru a functiona cu GPL.

Da, nu este o gresala, un BMW M5 pe GPL, asta ar suna mai degraba ca fiind isprava unui roman plictisit si cu siguranta considerata o blasfemie de multi pasionati printre care ma numar si eu, insa va propun sa ii acordam o sansa si sa privim acest model ca un triumf al inginerilor si nu ca pe un moft al vre unui tunner.

Un argument pro adus acestui model, este acela ca modificarea unui motor V10 de 5.0 litrii benzina, intr-un motor pe GPL nu este o treaba deloc usoara.

Dupa cum ne sugereaza si numele este un uragan pe asfalt in ciuda combustibilului neconventional folosit. In termeni tehnici acest lucru se draduce intr-o viteza maxima de 333km/h, iar de la 0 -100km/h limuzina sport de peste 2 tone este propulsata in 4,6 secunde si de la 0 – 200 km/h in putin peste 11 secunde.

Aceste performante se datoreaza sistemului  SK II bi-supercharger, care impinge puterea motorului la 660 CP si un cuplu nu foarte mare, dar eficient de 650 Nm.

G-Power ne anunta ca acest sistem de conversie pe GPL este in acest moment disponibil pentru modelele BMW M5 si M6.


Tags: , , , , , ,

Category: Prezentare, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Castel Classic RALLY, a IV-a editie , gata de start

In perioada 25-26 mai 2018 va avea loc a 4-a editie a raliului Castel Classic RALLY. Acesta este un raliu...

Închide