spot_img

Format ofertant pentru Raliul Moldovei Moinesti 2016

podium Raliul Moldovei MoinestiDesi mai sunt aproape doua luni de zile pana la startul Raliului Moldovei Moinesti 2016, organizatorii competitiei au intrat de ceva vreme in febra pregatirilor. Ajuns la cea de-a sasea editie, raliul propune un format imbunatatit in acest an, care se pliaza perfect pe cerintele regulamentului Campionatului National de Raliuri Dunlop, precum si pe cele ale echipajelor care vor fi prezente pe probele speciale din apropierea municipiilor Bacau si Moinesti, in perioada 01-02 iulie.

Conform prevederilor noului regulament al Campionatului National de Raliuri Dunlop, am depus deja la comisia de specialitate din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv documentatia necesara organizarii Raliului Moldovei Moinesti 2016. Dupa incheierea etapei de la Arad, urmeaza sa primim o vizita in teren a membrilor comisiei FRAS, care va analiza formatul pe care noi il pregatim in acest an.a declarat Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti.

Iubita de unii si criticata de altii datorita suprafetei sale mixte de macadam si placi de beton, proba regina a intrecerii, Moinesti, in lungime de 25 de km, va fi scurtata in acest an, urmand ca echipajele care vor lua startul la Raliului Moldovei Moinesti sa parcurga doar prima sa parte, de macadam.

Sentimentele contrare pe care le-a starnit aceasta proba speciala, feedback-ul oferit de echipaje, precum si cerintele noului regulament, ne-au usurat decizia de a renunta la partea de placi de beton, care nu era asa iertatoare cu pneurile de macadam. Astfel, in acest an, speciala Moinesti va fi scurtata, urmand sa fie parcursa doar prima sa parte, cea de macadam.explica Adrian Raspopa, citat de autostiri.ro.

Asa cum s-a obisnuit deja, cartierul general al Raliului Moldovei Moinesti 2016 se va muta in cea de-a doua zi in centrul orasului care da si numele competitiei, dupa ce in prima zi probele speciale din program se vor desfasura in jurul Bacaului.

Pentru editia din 2016, vom introduce doua noi probe speciale in programul raliului, dupa ce anul trecut am mai introdus inca una, proba Runcu. Toate aceste trei speciale sunt asemanatoare din punct de vedere al suprafetei de rulare dar si ca grad de dificultate. Una din cele doua probe pe care o vom parcurge in premiera sezonul acesta este foarte aproape de Moinesti iar accesul spectatorilor este facil, datorita desenului in forma de cerc pe care il are, acestia putand sa-si lase masina la start si in mai putin de 5 minute de mers pe jos sa ajunga la jumatatea ei. Cred ca aceasta speciala va fi ofertanta atat pentru public, cat si pentru reprezentantii mass-media.” a mai adaugat Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit.

Din punct de vedere al mediatizarii, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti si-a propus un nou target: „Asa cum i-am obisnuit pe fanii raliurilor din Romania, in fiecare an incercam sa imbunatatim acest capitol. In 2016, mi-am stabilit ca si challenge persoanl, transmiterea in direct si in integralitate a Power Stage-ului, care se va desfasura pe una dintre probele noi introduse. Detaliile nu sunt inca definitivate dar vom face tot ce ne sta in putinta pentru a realiza aceasta premiera pentru raliurile din Romaniaa mai spus Adrian Raspopa, citat de autostiri.ro.

Bineinteles, noutatile pentru cea de-a sasea editie a Raliului Moldovei Moinesti, nu se opresc aici. „Sper ca noua configuratie a intrecerii, care va fi mai putin casanta si mai prietenoasa cu bugetele concurentilor sa atraga la start cat mai multe echipaje. Astfel, Raliul Moldovei Moinesti, gratie programului compact pe care l-am gandit in acest an, al numarului de kilometri  parcursi si cauciucurile necesare, nu este un raliu scump si mi-ar placea sa depasim media campionatului din punct de vedere al echipajelor inscrise la start. La toate acestea se adauga si traditionala ospitalitate a autoritatilor locale, care si ei pregatesc alte surprize placute intregii caravane a Campionatului National de Raliuri Dunlop care va ajunge la Bacau si Moinesti in perioada 01-02 iulie in acest an!a mai declarat Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, citat de autostiri.ro.

Raliului Moldovei Moinesti 2016 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti si Consiliului Local Bacau.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri