Fără promisiuni de la Mikkelsen

| 10 iunie 2017 | 0 Comments

Norvegianul rămâne rezervat la revenirea în WRC cu ocazia Raliului Italiei Sardinia.

Andreas Mikkelsen nu și-a impus nici un target la revenirea sa în ”clasa mare” a Campionatului Mondial de Raliului cu ocazia etapei din Italia, care se desfășoară în acest weekend.

Se întoarce în prima linie la volanul unui Citroën C3 WRC. Acesta este primul raliu la volanul unei mașini din noua generație de world rally car-uri, după ce a rămas fără volan la finalul sezonului trecut.

După mai puțin de 300 de kilometri petrecuți în mașină la un test de o zi în sudul Franței, Mikkelsen nu face previziuni înainte de căldura și probele dure din Sardinia.

”Nu am pilotat aceste mașini pentru o lungă perioadă de timp, așa că este greu să știi la ce să te aștepți în materie de rezultate. Voi pilota cum simt și vom vedea la final unde vom fi. Mă simt confortabil, așa că în mod normal vom rula la o viteză bună,” a declarat el.

Norvegianul a rămas fără un program complet după decizia Volkswagen Motorsport de a renunța anul trecut la WRC. Deși a terminat pe locul trei în clasamentul general din 2016 și a câștigat runda finală, Raliul Australiei, a ratat un loc de top în 2017.

Mikkelsen a contribuit la dezvoltarea redundantului model 2017 Polo al celor de la Volkswagen și a testat modelul i20 Coupe de la Hyundai, înainte de a conveni un acord pentru o singură etapă cu Citroen Racing.

Până acum este doar acest raliu și sperăm că putem face un raliu bun și poate că vor fi mai multe. Nimeni din echipa nu se așteaptă să obțin un rezultat extraordinar aici. Am avut o zi în mașină iar la acest nivel nu este mult. Nivelul este cu adevărat ridicat acum în WRC și dacă vrei să lupți în față, trebuie să-ți cunoști mașina. Trebuie să ști ce se va întâmpla în fiecare situație pentru a merge într-adevăr la maxim„, a adăugat el.

Mikkelsen consideră că nu are nimic de demonstrat la întoarcerea sa, după ce a terminat pe locul trei în clasamentele generale ale ultimelor trei sezoane.

„Fiind pe podium trei ani la rând, nu simt că trebuie să dovedesc că am viteza. Ultima rundă a WRC pe care am făcut-o, am câștigat-o. Pentru mine este important să acumulez kilometri și să ofer experiența mea echipei, sper să îmbunătățesc totul. O zi de teste nu este mult dar m-am simțit bine în mașină. M-am acomodat destul de repede, dar încă o descopăr,” a mai precizat Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Raliul a debutat aseară în Alghero și pe un macadam dur vor fi de parcurs 312.66 km, însumând 19 probe speciale.

Raliul Italiei Sardinia poate fi urmărit la Red Bull TV în comentariul reporterului special Mark Webber.

Programul transmisiilor Red Bull TV (ora României)

Sâmbătă, 10 iunie

15:50 – Live Super Stage, PS 13 Coiluna-Loelle 2 (14.95 km)

23:00 – Rezumatul zilei a doua

Duminică, 11 iunie

23:00 – Rezumatul final al raliului

* după raliu rezumatele pot fi vizionate la cerere.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Castel Classic RALLY, a IV-a editie , gata de start

In perioada 25-26 mai 2018 va avea loc a 4-a editie a raliului Castel Classic RALLY. Acesta este un raliu...

Închide