Evadare la înălţime

| 6 iulie 2017 | 0 Comments

Cu tracţiunea integrală ALL4, garda la sol crescută şi spaţiul interior generos, noul MINI Countryman poate condus în aventuri în afara drumurilor asfaltate. Şi acum există accesoriul perfect pentru aceste provocări – specialistul italian AUTOHOME şi-a extins gama de produse pentru a include un cort de acoperiş dedicat noului MINI Countryman.

În premieră în România, cortul special a fost prezentat în cadrul Vidraru Bike Challenge, o competiţie de mountainbike organizată în Munţii Făgăraş, cu participarea a peste 400 de concurenţi, ca etapă din Cupa Naţională a României XCM.

O ediţie specială a cortului de acoperiş AirTop a fost concepută în cooperare cu echipa de design MINI şi este disponibil direct de la producător în alb sau negru, asortându-se cu acoperişul în culori constrastante, specific MINI. AUTOHOME are peste 50 de ani de experienţă în dezvoltarea şi producţia de corturi de acoperiş pentru automobile, iar produsele sale sunt utilizate atât pentru sectorul de agrement, cât şi în expediţiile profesionale.

Montarea cortului mobil este facilitată de barelele de acoperiş disponibile standard la noul MINI Countryman. Acest lucru permite utilizarea unui suport de bare transversale disponibil în MINI Shop ca accesoriu original MINI. Sistemul de prindere a cortului de acoperiş poate fi montat pe acest suport în câteva mişcări uşoare, fără a fi necesare unelte special. Suportul de acoperiş oferă o bază solidă pentru prinderea cortului de acoperiş, este fixat stabil şi sigur prin intermediul clemelor de oţel incluse.

Când este strâns, cortul de acoperiș este asemănător cu o cutie de transport convențională. Optimizate aerodinamic, liniile carcasei din fibră de sticlă asigură o reducere a rezistenței la aer şi a zgomotului produs de vânt. Deschiderea este doar o simplă chestiune de eliberare a clemelor de siguranță – două în faţă şi una în spate. Ulterior, suprastructura cortului este ridicată automată prin intermediul a patru amortizoare cu gaz.

La interior, unitatea mobilă de cazare are o înălţime de 94 de centimetri. Cu un acoperiş stabil şi pereţi exteriori dintr-o ţesătură specială de calitate, cortul este nu doar rezistent la ploaie, ci oferă şi proprietăţi optime de ventilaţie şi un nivel ridicat de izolare termică şi fonică.

Dotările cortului de acoperiş includ o saltea de mare densitate, cu husă de bumbac, două uşi şi două ferestre cu fermoar, plase de ţânţari fine la toate deschiderile şi lumină interior cu LED-uri acţionate de baterii, precum şi plase de bagaje şi buzunare pentru stocarea obiectelor personale. O scară solidă de aluminiu este disponibilă pentru a urca pe acoperişul MINI Countryman.

Cu motorizări puternice, sistemul de tracţiune integrală ALL4 şi o capacitate permisă de tracţiune de până la 1.800 de kilograme, noul MINI Countryman este potrivit şi pentru tractarea unei rulte. Dar cortul de acoperiş păstrează intact principiul tradiţional al mărcii de a obţine maximum de spaţiu din suprafaţa minimă. Zona de dormit pentru fanii MINI care vor să evadeze ziua şi să fie la înălţime noaptea măsoară 2,10 metri în lungime şi 1,30 metri în lăţime – suficient pentru a caza două persoane în natură.

Cortul AirTop MINI poate fi comandat direct de la AUTOHOME. Preţul de vânzare este de 2836,93 Euro cu TVA pentru versiunea albă şi 3048,17 Euro cu TVA inclus pentru designul negru.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul Perla Harghitei 2018: Simone Tempestini cel mai rapid la shakedown

Antrenament util înaintea startului etapei a 5-a a CNR Dunlop 2018 Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, președinte al...

Închide