Etapa de vis pentru constructorul suedez Volvo

Etapa de vis pentru constructorul suedez Volvo, pe legendarul circuit Nurburgring-Nordschleife, in cadrul Campionatului Mondial de Turisme, unde pilotii echipei Polestar Cyan Racing au obtinut dubla victorie in cursele de ieri.

In cursa de deschidere, s-a impus suedezul Thed Bjork – Volvo S60, care cu o oarecare strategie, pilotaj eficient si oportunitate, reuseste un loc 1 la finalul primei manse. Marocanul Mehdi Bennani- Citroen C-Elysee, trece linia de sosire al doilea, in timp ce campionul din sezonul 2012, britanicul Rob Huff – Citroen C-Elysee, urca pe ultima treapta a podiumului.

In mansa principala, olandezul Nicky Catsburg-Volvo S60, cu un start fulminant reuseste sa puna cateva secunde bune intre masina sa si cele ale urmaritorilor sai directi, apoi profita de lupta pentru locurile 2-3, se distanteaza si mai mult, concentrandu-se in principal pe conservarea pneurilor, pe un circuit unde o pana de cauciuc, inseamna automat abandonul ( Tiago Monteiro in prima cursa) si incheie victorios.

Japonezii de la Honda isi adjudeca un merituos loc 2 prin Norbert Michelisz, pilotul maghiar facand fata cu brio, atacurilor dezlantuite ale britanicului Rob Huff, care se multumeste in final doar cu pozitia a treia. Primul model Chevrolet Cruze, vede steagul in patratele de pe locul al saptelea (Tom Coronel), iar prima Lada Vesta WTCC a pilotului Yann Ehrlacher, doar de pe penultimul loc aducator de puncte.

De „remarcat” ghinionul portughezului Tiago Monteiro (lider pana la aceasta etapa in clasamentul general), care nu a reusit sa puncteze in nici una dintre manse. In clasamentul general olandezul Nicky Catsburg a preluat conducerea avand un numar de 127 puncte in fata portughezului Tiago Monteiro care ramane cu 125, in timp ce suedezul Thed Bjork ajunge la un cumul de 119.

La constructori ,suedezii de la Volvo sunt in fata cu 404 puncte, japonezii de la Honda avand doar 364. In clasamentul pilotilor independenti (WTCC Trophy), britanicul Rob Huff a trecut pe primul loc cu 60 de puncte ,urmat foarte aproape de catre conationalul sau Tom Chilton cu 59, pe doi si marocanul Mehdi Bennani pe pozitia a treia.

Urmatoarea etapa se va desfasura in Portugalia in zilele de 24-25 iunie.

Sursa imagini: sky sport , wtcc.


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Cupa DACIA dă startul celei de-a 13 ediții, cu noi parteneri și 16 echipaje înscrise

Numărul mare de tineri care își încep chiar de la 16 ani o cariera “la Cupă”, pentru a-și continua apoi...

Închide