Echipa MS Amlin Andretti, start de succes în sezonul 2016/2017

| 10 octombrie 2016 | 0 Comments

Echipa MS Amlin Andretti a reuşit un start de succes în sezonul 2016/2017 al Campionatului FIA Formula E cu ocazia Hong Kong ePrix ce a avut loc pe străzile înguste ale oraşului din China.

Pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat pe locul al cincilea cu monopostul #28 ATEC-002. Coechipierul lui, Robin Frijns (Olanda), a reuşit o cursă de recuperare senzaţională şi a adus maşina #27 pe poziţia a şasea după 45 de tururi. Hong Kong ePrix a fost prima cursă după ce s-a anunţat parteneriatul dintre BMW şi Andretti Formula E.

Calificări Félix da Costa a participat la calificări în cel de-al doilea grupă şi şi-a asigurat o poziţie de start la jumătatea plutonului. Cel mai rapid tur al său a fost obţinut cu timpul de 1:04,057. Aceasta a făcut ca el să ocupe poziţia a 13-a pe grila de start. În acelaşi timp, coechipierul Frijns a lovit glisierele de protecţie în sesiunea celui de-al treilea grup. Monopostul său #27 ATEC-002 a fost puternic afectat, dar echipa de mecanici a MS Amlin Andretti a reuşit să refacă maşina în timp pentru cursă. Frijns a început prima cursă a anului de la capătul grilei.

Cursă Ambii piloţi MS Amlin Andretti au încheiat în partea superioară a clasamentului Hong Kong ePrix – şi ambii au fost impresionanţi cu gestiunea inteligentă a energiei. Félix da Costa a reuşit un start bun şi a recuperat mai multe locuri. Când BMW i8 Safety Car a ieşit pe circuit după accidentul lui Nelson Piquet Jr (Brazilia), petrecut în turul 18, pilotul din Portugalia se afla deja pe locul al şaptelea. Félix da Costa a revenit pe aceeaşi poziţie după pit stopul efectuat şapte tururi mai târziu. Până la finalul cursei, pilotul MS Amlin Andretti a depăşit încă doi sportivi şi a încheiat al cincilea.

Şi Frijns a reuşit o cursă foarte bună după ghinionul din calificări: în turul 26, el a fost ultimul pilot din pluton care a intrat la standuri – ca lider. Olandezul a revenit aş zecelea pe circuitul stradal îngust, şi-a continuat munca de recuperare şi a ocupat locul al şaselea la final. Victoria în cursa de deschidere a sezonului a revenit campionului en-titre, Sébastien Buemi (Elveţia).

Declaraţii

António Félix da Costa, MS Amlin Andretti: Să fiu sincer, nu am avut un tur bun în calificări, dar cursa a mers mult mai bine. Niciodată nu poţi şti unde te afli la startul sezonului, dar putem fi pe deplin mulţumiţi cu locurile al cincilea şi al şaselea. Cursa a fost interesantă şi am reuşit câteva manevre de depăşire bune. Putem construi ceva în urma acestui rezultat.

Robin Frijns, MS Amlin Andretti: Wow, nu mă aşteptat la acest rezultat! Am avut un accident serios în calificări şi echipa noastră a construit, în doar două ore, o maşină complet nouă. Sunt foarte mândru de echipajul meu. Ca atare, este fantastic că pot pleca din Hong Kong cu locul al şaselea.

Calendar
A doua cursă a stagiunii din Campionatul FIA Formula E este programată la 12 noiembrie 2016 – Marrakech ePrix în metropola marocană. Cursele de FIA Formula E sunt transmise în România pe programele Dolce Sport.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursă legendară DTM – infografic despre duelul dintre pilotul BMW Timo Glock şi Gary Paffett

Weekendul de debut DTM de pe Hockenheim (GER) a adus una din cele mai spectaculoase curse din istoria competiţiei, un...

Închide