Echipa MS Amlin Andretti, start de succes în sezonul 2016/2017

| 10 octombrie 2016 | 0 Comments

Echipa MS Amlin Andretti a reuşit un start de succes în sezonul 2016/2017 al Campionatului FIA Formula E cu ocazia Hong Kong ePrix ce a avut loc pe străzile înguste ale oraşului din China.

Pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat pe locul al cincilea cu monopostul #28 ATEC-002. Coechipierul lui, Robin Frijns (Olanda), a reuşit o cursă de recuperare senzaţională şi a adus maşina #27 pe poziţia a şasea după 45 de tururi. Hong Kong ePrix a fost prima cursă după ce s-a anunţat parteneriatul dintre BMW şi Andretti Formula E.

Calificări Félix da Costa a participat la calificări în cel de-al doilea grupă şi şi-a asigurat o poziţie de start la jumătatea plutonului. Cel mai rapid tur al său a fost obţinut cu timpul de 1:04,057. Aceasta a făcut ca el să ocupe poziţia a 13-a pe grila de start. În acelaşi timp, coechipierul Frijns a lovit glisierele de protecţie în sesiunea celui de-al treilea grup. Monopostul său #27 ATEC-002 a fost puternic afectat, dar echipa de mecanici a MS Amlin Andretti a reuşit să refacă maşina în timp pentru cursă. Frijns a început prima cursă a anului de la capătul grilei.

Cursă Ambii piloţi MS Amlin Andretti au încheiat în partea superioară a clasamentului Hong Kong ePrix – şi ambii au fost impresionanţi cu gestiunea inteligentă a energiei. Félix da Costa a reuşit un start bun şi a recuperat mai multe locuri. Când BMW i8 Safety Car a ieşit pe circuit după accidentul lui Nelson Piquet Jr (Brazilia), petrecut în turul 18, pilotul din Portugalia se afla deja pe locul al şaptelea. Félix da Costa a revenit pe aceeaşi poziţie după pit stopul efectuat şapte tururi mai târziu. Până la finalul cursei, pilotul MS Amlin Andretti a depăşit încă doi sportivi şi a încheiat al cincilea.

Şi Frijns a reuşit o cursă foarte bună după ghinionul din calificări: în turul 26, el a fost ultimul pilot din pluton care a intrat la standuri – ca lider. Olandezul a revenit aş zecelea pe circuitul stradal îngust, şi-a continuat munca de recuperare şi a ocupat locul al şaselea la final. Victoria în cursa de deschidere a sezonului a revenit campionului en-titre, Sébastien Buemi (Elveţia).

Declaraţii

António Félix da Costa, MS Amlin Andretti: Să fiu sincer, nu am avut un tur bun în calificări, dar cursa a mers mult mai bine. Niciodată nu poţi şti unde te afli la startul sezonului, dar putem fi pe deplin mulţumiţi cu locurile al cincilea şi al şaselea. Cursa a fost interesantă şi am reuşit câteva manevre de depăşire bune. Putem construi ceva în urma acestui rezultat.

Robin Frijns, MS Amlin Andretti: Wow, nu mă aşteptat la acest rezultat! Am avut un accident serios în calificări şi echipa noastră a construit, în doar două ore, o maşină complet nouă. Sunt foarte mândru de echipajul meu. Ca atare, este fantastic că pot pleca din Hong Kong cu locul al şaselea.

Calendar
A doua cursă a stagiunii din Campionatul FIA Formula E este programată la 12 noiembrie 2016 – Marrakech ePrix în metropola marocană. Cursele de FIA Formula E sunt transmise în România pe programele Dolce Sport.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Câmpulung Muscel, un loc atât de drag pentru Phoenix și Cătălin Ghigea

Pilotul Cătălin Cedric Ghigea și mașina sa de concurs, Alfa Romeo Alfetta GTV cu nume de cod Phoenix, mai au...

Închide