spot_img

Duster, un milion de unități produse

Dacia Duster
Dacia Duster

Grupul auto francez Renault a anunțat vineri că modelul Duster, lansat pe piață în 2010, a ajuns la pragul de un milion de unități produse, exemplarul cu numărul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba (Brazilia), potrivit Agerpres.

Duster este una din forțele care stau la baza creșterii internaționale a grupului Renault și totodată cel mai bine vândut model Renault la nivel mondial. Duster este disponibil, în prezent, în peste 100 de țări din întreaga lume, fie sub marca Renault fie sub marca Dacia.

‘Duster este o poveste de succes la nivel global’, a explicat directorul Programului Entry de la Renault, Arnaud Deboeuf. ‘Sub brandul Renault, răspunde perfect cerințelor clienților internaționali și contribuie la extinderea grupului pe piețele emergente. În același timp, versiunea Dacia, comercializată în Europa și pe piețele din bazinul mediteranean a atras cu succes o nouă clientelă datorită designului și a calităților de mașină de teren la un preț accesibil’, a adăugat Arnaud Deboeuf, citat de Agerpres.

Sub marca Renault sunt comercializate vehicule Duster adaptate la climatul rece din Rusia, o versiune care funcţionează cu mai multe tipuri de carburanţi, în Brazilia, iar pentru India o versiune cu volanul pe dreapta.

Versiunea sub marca Dacia este la fel de populară, datorită interiorului spaţios, precum şi a calităţilor de vehicul de teren, se arată în comunicatul Renault.

Cele mai mari pieţe ale Duster sunt, în ordine, Rusia, unde au fost vândute de la lansare, sub brandul Renault, 151.633 de vehicule, Franţa, cu 145.612 vehicule sub brandul Dacia, şi Brazilia, cu 117.303 vehicule sub brandul Renault.

În India, au fost comercializate 85.974 de vehicule Duster cu sigla Renault, iar în Germania 70.159, sub marca Dacia, conform Mediafax. În prezent, Renault fabrică Duster la Piteşti, Curitiba (Brazilia), Envigado (Columbia), Moscova (Rusia) şi Chennai (India). Potrivit Renault, faptul că au fost vândute 1 milion de vehicule Duster în numai patru ani scoate în evidenţă succesul modelului.

În 2013, vânzările Duster au urcat la peste 376.000 de unităţi. Constructorul auto român Dacia a fost cel care a început să producă modelul Duster la uzina de la Pitești în 2010, automobilele produse aici fiind destinate a fi vândute în Europa, Turcia și țările din Magreb. La aceeași uzină au început să fie produse și Duster sub marca Renault începând din luna iunie 2010, inițial pentru piețele din Orientul Mijlociu, Egipt și alte piețe africane, iar din 2011 pentru țările din regiunea Golfului.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Credit foto: Dan STRAUTI

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri