spot_img

Dunlop introduce noua gamă de anvelope GT pentru sezonul 2016

Dunlop introduce noua gamă de anvelope GT pentru sezonul 2016

  • Noua gamă este special proiectată pentru mașinile de la clasa GTE
  • Noua gamă este construită pe ceea ce Dunlop a învățat din sezonul 2015 al European Le Mans Series și VLN
  • Echipele GTE și VLN GT3, invitate la testul de pe circuitul Aragon pentru a evalua produsul pentru 2016

24 HOURS of NURBURGRING 14-17/05/2015 © CLEMENT MARINDunlop a anunțat introducerea noii sale game de anvelope de curse, special proiectate pentru gama de mașini mereu în creștere de la categoria GTE, eligibile pentru competiții precum FIA World Endurance Championship (WEC) și European Le Mans Series (ELMS).

Obiectivul Dunlop a fost să construiască o anvelopă pe baza succeselor obținute în acest prim an al ELMS în care a fost impus un nou regulament prin care s-a trecut de la o competiție liberă din punct de vedere al anvelopelor la o competiție în care funcționează o anvelopă de control.

Noua gamă Dunlop GTE a fost proiectată pentru a veni în întâmpinarea nevoii de paritate, consistență și durabilitate impusă de o gamă foarte diversă de mașini, prezentând îmbunătățiri la profilul pentru roata spate și la compușii proiectați să ofere piloților încrederea de care aceștia au nevoie la frânare și la schimbările de stabilitate din viraje.

Gama de anvelope s-a dovedit deja a fi un pas înainte în testele făcute cu diverse modele de mașini folosite deja în ELMS. Echipe reprezentând BMW, Ferrari și Porsche au testat deja anvelopele, iar noii intrați în ELMS, ca cei de la Beechdean, vor testa anvelopele în Bahrain, luna viitoare.

24 HOURS of NURBURGRING 14-17/05/2015 © CLEMENT MARINNoul compus intermediar va fi adăugat gamei

Dunlop și ELMS au căzut de asemenea de acord să introducă opțiunea de anvelopă intermediară în campionat pentru prima dată de când a intrat în vigoare noul regulament cu marcă unică de anvelope. Acesta va ajuta la reducerea costurilor pentru echipe din moment ce ele nu vor mai fi nevoite să treacă de la anvelope de ploaie la cele de uscat și invers pe circutele unde condițiile sunt schimbătoare.

Succesele din VLN

Dunlop s-a bucurat de succes și în competiția deschisă din punct de vedere al anvelopelor disputată la clasa GT. După un an de curse intense pe unele dintre cele mai solicitante circuite din lume, precum circuitul Nurburgring Nordschleife, clientul Dunlop Walkenhorst Motorsport a câștigat VLN Speed Trophy Championship cu un BMW Z4 GT3 și obținând două victorii la clase.

Acest triumf obținut în 2015 se adaugă la portofoliul impresionant de succese în competiția deschisă de la clasa GT, unde a câștigat ca partener în 2010 și 2013 cursa de 24 de ore de la Nurburgring, în 2010 și 2011 în competițiile American Le Mans Series și în 2012 campionatul European Le Mans Series.

Sesiune de teste pentru 2016

Mike McGregor, Manager, Testing & Track Support a afirmat: “Dunlop va invita actuali și potențiali clienți din clasele GTE și GT3 pentru a testa noua gamă de anvelope pe circuitul nostru de teste din Aragon, în Spania, în luna martie anul viitor. Testarea inițială a oferit un feedback pozitiv și va ajuta clienții Dunlop să se pregătească de cursele de 24 de ore de la Nurburgring și Le Mans precum și pentru toate provocările din ELMS, VLN și WEC”

SursaȘ comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Clement Marin

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri