spot_img

Dunlop GP Racer D212 castiga testul de anvelope pentru motociclete de performanta

– Anvelopa omologată pentru stradă, Dunlop GP Racer D212 este proiectată pentru pistă și curse pe circuit

– Clasată #1 de către Performance Bikes Magazine într-un test cu 5 mărci

– Prețuită pentru ceea ce oferă, pentru senzație și feedback.

Reputata publicație Performance Bikes a apreciat cea mai recentă anvelopă Dunlop GP Racer D212 ca fiind o anvelopă de top, într-un test comparativ cu cinci mărci.

Revista a testat anvelopele pe circuitul Rockingham Motor Speedway din Marea Britanie. Echipa de test a folosit Circuitul Național cu 9 viraje și cu o combinație dificilă de zone de frânare, zone de tracțiune lungă și secvențele de viraj care testează capacitatea anvelopei de a face față schimbărilor rapide de direcție.

Revista a testat versiunile slick ale fiecărei mărci și a luat feedback de la doi piloți experți. Primul pilot a fost Chris Walker, câștigătorul cursei World Superbike, iar al doilea a fost John McAvoy, pilot de teste de performanță pentru motociclete.

Ambii piloți au evaluat anvelopa Dunlop ca fiind o anvelopă de top în acest test comparativ, oferind scoruri de top pentru comportamentul anvelopei GP în virajele strânse și medii. Ambii piloți au folosit modelul Kawasaki ZX-10R pentru testul comparativ.

Cea mai bună anvelopă pentru viraje

Walker a descris anvelopa Dunlop ca „transformând instant roata față și făcând ca ZX-10R să devină un superbike dotat cu anvelope slick!”

McAvoy a fost de acord, oferind anvelopei 10/10 în acest test.

Performanțele în virajele medii sunt foarte bune

Ambii piloți de teste au dat anvelopei GP Racer scorul lor de top pentru performanța în viraje medii. „A urmărit perfect linia” a susținut McAvoy. – Manevrabilitate și senzație excelentă de la ambele roți, a spus Walker.

Senzația și feedback-ul, evaluate ca fiind cele mai bune în această clasă

McAvoy a lăudat senzația oferită de anvelopă: „Feedback bun, încredere totală pe circuit…; roata față se mișcă atât de repede și se agită atât de mult încât se simte ca un joc video”.

Acesta este cel mai recent succes al anvelopei Dunlop GP Racer D212. Disponibilă în variantele omologate de stradă, acesta din urmă a fost folosită pentru a câștiga etapa finală a campionatului francez de Superbike – unde Lucas Mahias a condus o Yamaha GMT94 la victoria în ambele curse Supersport.

D212 GP Racer este dotată cu mai multe tehnologii dovedite, printre care:

– Un nou compus Multi-Tread proiectat pentru a îmbunătăți durabilitatea, timpul de încălzire și aderența maximă.

– Sistemul revoluționar NTEC, care permite reglarea presiunii pentru o performanță optimă pe stradă sau circuit

– Anvelopa are, de asemenea, un nou profil al anvelopei față și spate, pentru a spori gradul de agilitate și încrederea sportivilor.

Aceste tehnologii includ lecții învățate din succesele în motorsport ale anvelopei Dunlop, GP Pro D212, o anvelopă pe care Michael Dunlop s-a bazat pentru a bate recordul de viteză la clasă la Isle of Man TT în 2013, de 131,2 mph – mai repede decât a obținut pe un superbike echipat cu anvelope slick.

Notă despre test

Testul a avut loc la Rockingham Speedway și a fost realizat de revista Performance Bikes. Echiparea cu Dunlop GP Race D212 a fost comparată cu versiunile slick ale modelelor Michelin Power Slick EVO, Continental Track Slick, Pirelli Diablo Superbike Slick și Metzeler Racetec RR Slick K2.

Scorurile finale generale au fost; Dunlop 90/100, Pirelli 85/100, Michelin 85/100, Continental 83/100, Metzeler 76/100.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri