Dunlop continuă să dețină recordul de podium complet în ELMS

| 29 septembrie 2016 | 0 Comments
  • Dragonspeed obține prima victorie la Spa-Francorchamps
  • Thiriet By TDS Racing & JMW Motorsport își extind supremația în campionat

Dunlop_ELMS_Spa_GT-Podium (2)Cea de-a cincea și penultima etapă în European Le Mans Series (ELMS) 2016 a avut loc pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia. Cursa de patru ore de aici a continuat șirul succeselor DUNLOP cu un nou podium complet ocupat de piloții Dunlop.

 LMP2

Clasa cu o competiție deschisă din punct de vedere al anvelopelor a văzut din nou echipele DUNLOP ocupând primele 6 poziții din clasament. Dragonspeed a obținut prima victorie după ce a luat startul în cursă din pole position, dar a fost o cursă dură, cu multe întreruperi pentru resecurizarea traseului. Cinci echipe diferite au condus în această cursă, Dragonspeed fiind în frunte din turul 39 până în turul 96 al cursei. Echipa WRT a terminat pe doi în acest prim eveniment al lor, în pofida faptul că au trebuit să își reconstruiescă bolidul după o accidentare în sesiunea de antrenamente. Podiumul a fost completat de cei de la Thiriet by TDS Racing (Oreca), lideri în campionat, care au acum un avans de 14 puncte în fața celor de la G-Drive Racing (Gibson). Acesta este o garanție a faptului că o echipă DUNLOP va fi cea care va fi încoronată campioană la finele sezonului.

LMGTE

JMW Motorsport (Ferrari 458 Italia) a dominat clasa GTE, conducând cursa în permanență și terminând cu puțin sub un tur de pistă în fața bolidului #88 Proton Competition Porsche 911 RSR 991. Podiumul a fost completat de #55 AF Corse Ferrari. JMW Motorsport are acum 20 de puncte în fața celor de la Aston Martin Racing, în condițiile în care mai este doar o cursă până la finalul sezonului.

Strategia anvelopelor

Toate echipele au folosit opțiunea medium, aceasta lucrând bine în condițiile de mediu de pe acest circuit.

#OneTeam

Dunlop Motorsport a găzduit peste 500 de colegi de la unitatea de afaceri pentru anvelope de stradă de la Goodyear Dunlop, care deține Centrul de Inovație European în apropiere de Colmar Berg, Luxemburg, și sediul central în Bruxeles. Xavier Fraipont, Managing Director, Motorsport & Motorcycle a spus: „Pentru a implica atât de mulți colegi în cea de-a cincea cursă consecutivă pentru noi din ELMS a fost ceva care a motivat cu adevărat toată echipa. Continuăm să împărtășim cele mai bune practici și a fost fantastic să vedem marea familie Goodyear Dunlop la Spa.”

Mike McGregor, Dunlop Manager Testing & Track Support

“Să vezi atât de mulți colegi laolaltă a fost ceva fantastic. La fel a fost și pentru ei să vadă acest succes spectaculos pe pistă. A fost de asemenea extraodinar să vezi noi echipe reușind să facă o figură atât de frumoasă – cu Dragonspeed obținând prima victorie și cu Team WRT obținând cel de-al doilea loc în această cursă de debut –, chiar și cu ghinionul suferit în antrenamente. La clasa GTE, cursa celor de la JMW a fost fantastică și au făcut să pără ceva ușor obținerea victoriei. A fost bine să vedem și un Porsche înapoi pe podium. Acest sezon a fost foarte competitiv și va fi o finală fantastică în Portugalia, unde se va decide titlul la ambele categorii.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile R 1250 R, R 1250 RS şi R 1250 GS Adventure

Noile BMW R 1250 R, R 1250 RS și R 1250 GS Adventure – Roadster, Sport Touring și Adventure în...

Închide