DTM Red Bull Ring: Marco Wittmann învingător, BMW dominator

| 21 mai 2016 | 0 Comments

Marco Wittmann s-a impus în prima manșă a etapei de pe Red Bull Ring contând pentru campionatul german de turisme, DTM.

Calificările desfășurate astăzi au stat sub zodia dominației autoritare a celor de la BMW. La finele sesiunii cronometrate, Marco Wittmann a bifat cel de-al șaselea pole position din carieră și se părea că manufacturierul bavarez va fi principalul favorit pentru victoria din Austria.

Remarcabilă a fost diferența între primul și ultimul clasat, ecartul fiind de doar 0.739 de secunde. Prima manșă a pornit la drum cu cei 24 de piloți și cele 40 de minut plus un tur. Condițiile meteo erau ideale, cu o vreme foarte însorită.

Debutul întrecerii a fost marcat de răsucirea lui Mattias Ekstrom provocată de Antonio Felix da Costa. Ordinea la finele primei bucle austriece a fost dictată de Wittmann, el fiind urmat de Blomqvist, Mortara, Glock și Martin Tomczyk.

La scurt timp după debutul cursei, au început să apară primele abandonuri. Vietoris a parcat modelul Mercedes la boxe, acuzând probleme tehnice, după contactul cu Daniel Juncadella, cel care, a abandonat la rândul său. Antonio Felix da Costa era cel mai rapid om de pe pistă în primele minute.

Portughezul a trecut rând pe rând de Paul di Resta și de Maxime Martin, urcând până pe poziția a șasea, dar ultima depășire a fost efectuată sub steaguri galbene, fapt care i-a atras o penalizare cu un drive through. Pe măsură ce minutele se scurgeau pe cronometru, acțiunea pe pistă s-a domolit.

Răzleț au mai existat câteva tentative de depășire, Maximilian Gotz a fost depășit de Nico Muller și Bruno Spengler, aflat și el sub investigația stewarzilor. Același Nico Muller a urcat în puncte după o manevră pe exterior asupra lui Robert Wickens.

Ultimele zece minute au fost mai degrabă soporifice. Ordinea primilor cinci a rămas neschimbată. Același Wittmann conducea, urmat de Blomqvist, Mortara, Glock și Tomczyk. De altfel, Wittmann a dominat nestingherit până la final și și-a trecut în conturi prima victorie din 2016.

Restul pozițiilor din top cinci au rămas neschimbate. Maxime Martin a ocupat poziția a șasea, în timp ce ceilalți oameni din zona punctelor au fost Di Resta, Tambay, Farfus și Nico Muller. O evoluție remarcabilă pentru BMW, într-un contrast total cu Mercedes, care a punctat doar prin poziția a șaptea obținută de scoțianul Paul Di Resta.

Manșa secundă a etapei din Austria din cadrul campionatului german de turisme va avea loc mâine, 22 mai, începând cu ora 16.


Tags: , , , , ,

Category: DTM, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Pasionații de off-road pe patru roți au de acum la dispoziție circuitul TCS Racing Parc

Regele circuitelor de off-road la 30 de km de București

Închide