spot_img

DTM Red Bull Ring: Marco Wittmann învingător, BMW dominator

Marco Wittmann s-a impus în prima manșă a etapei de pe Red Bull Ring contând pentru campionatul german de turisme, DTM.

Calificările desfășurate astăzi au stat sub zodia dominației autoritare a celor de la BMW. La finele sesiunii cronometrate, Marco Wittmann a bifat cel de-al șaselea pole position din carieră și se părea că manufacturierul bavarez va fi principalul favorit pentru victoria din Austria.

Remarcabilă a fost diferența între primul și ultimul clasat, ecartul fiind de doar 0.739 de secunde. Prima manșă a pornit la drum cu cei 24 de piloți și cele 40 de minut plus un tur. Condițiile meteo erau ideale, cu o vreme foarte însorită.

Debutul întrecerii a fost marcat de răsucirea lui Mattias Ekstrom provocată de Antonio Felix da Costa. Ordinea la finele primei bucle austriece a fost dictată de Wittmann, el fiind urmat de Blomqvist, Mortara, Glock și Martin Tomczyk.

La scurt timp după debutul cursei, au început să apară primele abandonuri. Vietoris a parcat modelul Mercedes la boxe, acuzând probleme tehnice, după contactul cu Daniel Juncadella, cel care, a abandonat la rândul său. Antonio Felix da Costa era cel mai rapid om de pe pistă în primele minute.

Portughezul a trecut rând pe rând de Paul di Resta și de Maxime Martin, urcând până pe poziția a șasea, dar ultima depășire a fost efectuată sub steaguri galbene, fapt care i-a atras o penalizare cu un drive through. Pe măsură ce minutele se scurgeau pe cronometru, acțiunea pe pistă s-a domolit.

Răzleț au mai existat câteva tentative de depășire, Maximilian Gotz a fost depășit de Nico Muller și Bruno Spengler, aflat și el sub investigația stewarzilor. Același Nico Muller a urcat în puncte după o manevră pe exterior asupra lui Robert Wickens.

Ultimele zece minute au fost mai degrabă soporifice. Ordinea primilor cinci a rămas neschimbată. Același Wittmann conducea, urmat de Blomqvist, Mortara, Glock și Tomczyk. De altfel, Wittmann a dominat nestingherit până la final și și-a trecut în conturi prima victorie din 2016.

Restul pozițiilor din top cinci au rămas neschimbate. Maxime Martin a ocupat poziția a șasea, în timp ce ceilalți oameni din zona punctelor au fost Di Resta, Tambay, Farfus și Nico Muller. O evoluție remarcabilă pentru BMW, într-un contrast total cu Mercedes, care a punctat doar prin poziția a șaptea obținută de scoțianul Paul Di Resta.

Manșa secundă a etapei din Austria din cadrul campionatului german de turisme va avea loc mâine, 22 mai, începând cu ora 16.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri