Detroit 2011. Audi A6

| 11 ianuarie 2011 | 0 Comments

Una dintre atractiile salonului auto de anul acesta, o constituie noul model al celor de la Audi, care a fost lansat oficial ieri.

Noul model de Audi A6 incearca sa isi atraga clientii oferindu-le o masina noua, sofisticata si plina de echipamente utile. In plus vine cu multe dotari in echiparea standard, fata de masinile rivale ale celor de la Mercedes si BMW.

Oficialii spun despre acest model ca “este cel mai de succes sedan premium din lume”, reusind sa intreaca vanzarile modelelor Seria 5 si Mercedes E-klasse.

Noul A6 cantareste cu 80 de Kg mai putin fata de modelul existent pe piata. Acest lucru se datoreaza utilizarii puternice a aluminiului. Din masa totala a acestui model 20% constituie greutatea aluminiului. Nu doar parti din structura de rezistenta a masinii sunt construite din aluminiu ci si parti din caroserie cum ar fi barile fata – spate, usile, aripile si capota.

Versiunea de baza va fi echipata cu cu motorul de 2.0 litrii TDI, ce dezvolta 175 CP si un cuplu de 380 Nm, fiind cuplat la o transmisie manuala cu 6 rapoarte. Acest motor va propulsa masina de la 0 – 100km/h in 8.2 secunde, emitand 127g/km de CO2.

O alta motorizare diesel disponibila va fi cea de 3.0 litrii V6 common-rail, aceasta dezvolta 202 CP. De aceasta data Audi a folosit o cutia Multitronic cu transmisie continua variabila si tractiune fata. Acest V6 va emite 137g/Km de CO2.
Motorizarea de top va fi tot un V6 care va oferii 243 CP si 500 Nm, fiind cuplat la cutia S-Tronic cu 7 rapoarte, dublu-ambreiaj si sistemul de tractiune integrala Quattro. Timpul necesar atingerii vitezei de 100km/h va fi de 6.2 secunde, acest motor va emite 157g/Km de CO2.


Tags: , , , , , ,

Category: Prezentare, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Kia Motors Europe a demarat campania de cercetare ‘Electric Mission’

Kia și World Shopper vor lansa un document la Salonul Auto de la Geneva în 2019, oferind perspectivele asupra viitorului...

Închide