Debut fantastic pentru Cotnari Rally Iasi

| 9 septembrie 2016 | 0 Comments

RaliuDebut fantastic pentru Cotnari Rally Iasi, cel mai important eveniment automobilistic din Romania, in anul 2016. In frunte cu primarul Mihai Chirica si cu presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), Norris Mageanu, peste 10 mii de ieseni au asistat aseara la spectacolul oferit de cei mai buni piloti din Romania. Atmosfera a fost incalzita de campionul national Vali Porcisteanu, care a facut demonstratii cu un Ford Focus RS, iar de la ora 20.10 a debutat oficial SuperSpeciala Cotnari Rally Iasi 2016. Ca o surpriza, fiecare pilot cand iesea din Pasajul Mihai Eminescu a fost intampinat cu rafale de flacari.

Dupa o intrecere palpitanta, SuperSpeciala de la Rapa Galbena a fost castigata de Gergo Szabo (copilot Karoly Borbely), pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, care a parcurs traseul in 01.35.02 (un minut 35 de secunde si 2 sutimi). Pe locul secund s-a clasat pilotul Dan Gartofan (copilot Tudor Marza), pe Skoda Fabia RS, la doar o secunda in spatele castigatorului. Pe a treia treapta a podiumului a urcat campionul national en-titre si lider in clasamentul CNR, Simone Tempestini (copilot Marc Banca), care pe Ford Fiesta RS a terminat traseul in timpul de 01:37.2.

O astfel de seara plina de adrenalina trebuia incheiata asa cum se cuvine. Astfel, dupa SuperSpeciala Cotnari Rally Iasi, una dintre cele mai in voga cantarete din Romania, Delia, a oferit un show incendiar celor peste 10.000 de ieseni prezenti la evenimentul auto numarul unu din Romania.

Astazi, ziua a doua a intrecerii, va cuprinde 4 probe speciale, adica cate doua treceri pe Cioca Boca si Madarjac. In a treia zi, sambata, caravana revine in apropierea orasului, in zona Bucium. Acolo se afla probele Paun si Dobrovat, care vor fi traversate de cate doua ori, avand doua puncte de maxima spectaculozitate la saritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovat (Power Stage), una in apropierea startului din localitatea Dobrovat, loc unde va fi amenajat si un punct de alimentatie publica, cu gratare, bauturi, mancare facuta la ceaun, iar la capatul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritatile locale va asteapta cu o petrecere campeneasca, cu muzica live si puncte de alimentatie publica pe parcursul intregii zile. Tot aici se va desfasura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloti pe ultima trecere pe aceasta proba.

Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, in fata Primariei Municipiului Iasi. Toate informatiile despre competitie, precum si concursuri pentru fani pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro si pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iasi.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Pasionații de off-road pe patru roți au de acum la dispoziție circuitul TCS Racing Parc

Regele circuitelor de off-road la 30 de km de București

Închide