spot_img

Cotnari Rally Team ia startul în acest final de săptămână la Raliul Sibiului 2018

Un sfârșit e…un început

Cotnari Rally Team ia startul în acest final de săptămână la Raliul Sibiului 2018, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Cu acest prilej, Titi Aur și Silviu Moraru pun punct primei etape a programului Skoda Fabia R5, unul care va continua și în următoarele două sezoane.

De joi și până duminică este programată ultima competiție din sezonul 2018 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Întrecerea se va desfășura în Sibiu și zonele limitrofe ale orașului și le propune concurenților un traseu de 639,20 km, din care 120,50 km este lungimea celor 13 probe speciale. Din program nu lipsesc Superspeciala care se va derula în zona Sala Transilvania – Calea Dumbrăvii, treceri pe Transfăgărășan, dar și pe drumul care urcă spre Păltiniș, precum și speciala Dobârca, în condiții de noapte.

,,Un raliu de asfalt interesant”, însă, consideră pilotul Cotnari Rally Team, multiplul campion național Titi Aur, ,,fără farmecul pe care-l avea întrecerea, cu ani în urmă, în configurația pe macadam.

Au fost încercate diferite formule pentru a se obține un raliu interesant. Însă, rămâne regretul că nu mai este Sibiul de altă-dată. Eu cred că puteam vorbi despre un adevărat fenomen Șanta, un eveniment care depășea limitele automobilismului și reprezenta un eveniment local. Fără Șanta, întrecerea nu mai are același farmec”, spune Titi.

Pentru Cotnari Rally Team, Raliul Sibiului 2018 reprezintă sfârșitul primei etape din programul întins pe trei ani.
”Încheiem un an de acomodare cu Skoda Fabia R5, o mașină de top. Inițial am crezut că acest proces va dura mai puțin, însă, în timp, am recalibrat lucrurile. Iar dacă la începutul anului aș fi luat în calcul acest program lent, probabil că nu eram mulțumit. Privind însă retrospectiv și trăgând acum linie, acesta este ritmul firesc, cu o creștere gradual, sănătoasă”, apreciază Titi, citat de autostiri.ro.

Alături de Silviu va căuta să aibă un ritm care să probeze trend-ul crescător consemnat la ultimele raliuri, dar și în evoluțiile din Campionatul Național Super Rally, și să reprezinte fundația de la care, în inter-sezon, va pregăti sezonul 2019, de la care așteaptă un plus de eficiență în evoluții.

Un sezon 2019 de la care, pilotul Cotnari Rally Team, afirmă că și-ar dori ca și la capitolul organizatoric să reprezinte un pas înainte.

Un exemplu de care ar trebui să se țină cont, în opinia sa, sunt competițiile Super Rally, care s-au bucurat de un interes major al fanilor. Și spune că după ce au devenit obligatorii pentru fiecare raliu, Superspecialele din oraș ar trebui să se regăsească de două sau trei ori în programul acestora.

”S-au făcut progrese, dar mai sunt lucruri de făcut. Consider că raliurile nu trebuie gândite doar din punct de vedere strict sportiv. Avem nevoie de mai multe momente în care să evoluăm în oraș, dar și de probe în apropierea acestora, interesante nu numai pentru noi, ci și pentru public și presă, și care să devină un loc în care să fie educați cei interesați de acest fenomen”, spune Aur, citat de autostiri.ro.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri