spot_img

Circuitul de la Târgu Secuiesc, gazda etapei a patra a sezonului organizat de Federația Română de Karting

Etapa a 3-a, Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit - Amckart Bucuresti 2014
Etapa a 3-a, Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit – Amckart Bucuresti 2014

În acest weekend, piloții din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit se vor lupta pentru puncte pe circuitul de la Târgu Secuiesc, în etapa a patra a sezonului organizat de Federația Română de Karting.  După primele trei etape ale sezonului 2014, Eric Enache, la clasa Promo BB, Alex Iancu, la clasa Pufo, Andrei Ponta, la clasa Mini, Andrei Vajda, la clasa KFJ, și Mihnea Ștefan, la clasa KZ2, sunt lideri în clasamentul general.

După etapa de la București, programată pe circuitul AMCKART, piloții din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit vor concura din nou pe circuitul de la Târgu Secuiesc. În acest weekend, 2 – 3 august, este programată etapa a patra a sezonului organizat de Federația Română de Karting. “Etapa de la București a fost una extrem de disputată, iar la unele clase am avut schimbări de lider la general. După cursa de la Târgu Secuiesc urmează pauza de vară și sunt sigur că toți cei implicați în lupta pentru titlu vor încerca să-și consolideze pozițiile, ceea ce va duce la lupte strânse și mult spectacol, ceea ce ne-am și dorit de la acest sezon”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

Ziua de vineri, 1 august, este dedicată exclusiv antrenamentelor libere pentru toate clasele. Sâmbătă, 2 august, programul începe la ora 08:30 cu verificările tehnice, antrenamente libere antrenamentele calificative și manșele de calificare, programate începând cu ora 14:20. Ziua de duminică, 3 august, începe cu sesiunea de încălzire la 08:30 și continuă cu prezentarea piloților, la ora 10:00. Prima manșă de concurs începe la ora 10:45, iar cea de-a doua la ora 12:45. Festivitatea de premiere pentru cele cinci clase va începe la ora 15:30. “Avem un program interesant atât pentru cei implicați, cât și pentru spectatori. Intrarea la circuit este liberă în toate cele trei zile și sper să atragem cât mai mulți spectatori”, a continuat Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

La clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 și 7 ani, Eric Enache (Tomis Kart) a preluat conducerea, după două victorii consecutive în campionat, cu un total de 64 de puncte. Rareș Vlădăreanu (BRT) se află pe doi cu 51 de puncte, iar pe poziția a treia a urcat Octavian Costache (Real Racing). “Am înființat anul acesta clasa Promo BB, un proiect susținut de Federația Română de Karting, și mă bucur că am reușit să atragem atât de mulți copii. Ei reprezintă viitorul în acest sport și vom încercă să-i susținem și pe viitor”, a mai spus Lucian Ștefan.

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance) a câștigat etapa de la București și se află la doar cinci puncte în spatele liderului Alex Iancu (Real Racing), câștigătorul primelor două etape, și cel mai probabil lupta pentru titlu se va da între cei doi. Vlad Ceangă (Real Racing) se află pe trei la general cu un total de 53 de puncte.

La clasa Mini, Andrei Ponta a profitat de absența colegului de echipă Kristopher Schlett și în urma victoriei din etapa a treia a sezonului a preluat conducerea în ierarhia clasei. În lupta pentru locurile de pe podium se află și Andrei Mărgărit (Real Racing), campion anul trecut la clasa Pufo, Cristian Feier (3G Motorsport), care a obținut primul său podium în etapa de la București, și Andrei Carcea (BRT).

La clasa KFJ, Daniel Vasile (BRT) a pierdut prima poziție în duelul cu Andrei Vajda (Go Kart Team), diferența dintre cei doi fiind acum de 8 puncte înfavoarea pilotului go Kart Team. Alexandru Dina (JMS Performance), câștigătorul primei etape de la Târgu Secuiesc, se află pe poziția a treia cu 58 de puncte. Nicholas Pascu (CSSK) s-a apropiat și el de primele trei locuri și după etapa de la București se află pe locul patru cu un total de 44 puncte.

La clasa KZ2, Mihnea Ștefan (JMS Performance) este principalul favorit la titlu după trei victorii consecutive și a adunat 71 de puncte. Viktor Ștefan (CSSK), campionul de anul trecut, a urcat pe doi după etapa trecută, cu 51 de puncte, iar Eduard Bârloiu (Real Racing) este pe trei cu 53 puncte. Aldrin Opran (JMS Performance), locul doi înaintea etapei de la București, a căzut pe poziția a patra, dar rămâne printre pretendenții la un loc pe podiumul general.

“Situația la jumătatea sezonului este echilibrată și se mai poate întâmpla absolut orice în lupta pentru titlurile naționale. Va fi un weekend interesant la Târgu Secuiesc și le doresc succes tuturor celor implicați”, a mai adăugat Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Tache foto

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri