spot_img

Cel mai solicitant raliu din 2017 pentru Napoca Rally Academy

BT Transilvania Rally powered by Ford reprezintă o dublă provocare pentru NRA, echipă care va lua startul în fața propriilor suporteri, dar care are și statut de organizator al etapei de la Cluj-Napoca

Transilvania Rally 2017, etapă ce va conta în Tour European Rally și va fi și a doua rundă din Campionatul Național de Raliuri, a însemnat multe luni de muncă pentru echipa campioană a României. Pe lângă chestiunile organizatorice la care și-au adus aportul, cinci echipaje NRA se vor alinia și la start.

După un debut foarte bun în stagiunea 2017 a Campionatului Național de Raliuri, cu victoria obținută de echipajul Simone Tempestini/Marc Banca în prima etapă, Raliul Brașovului, dar și cu rezultate excelente pentru ceilalți componenți ai echipei, Napoca Rally Academy va evolua în perioada 4-6 mai în fața propriilor suporteri, la BT Transilvania Rally powered by Ford.

În compania unor nume mari din lumea motorsportului, care se vor alinia la startul etapei de la Cluj-Napoca, Simone Tempestini (secondat de Marc Banca) va încerca, de la volanul unui Citroen DS3 R5, să le țină piept și să obțină un rezultat frumos în ierarhia Tour European Rally (TER), competiție pe care a dominat-o în 2016.

Tot la bordul unui automobil în configurație R5, Ford Fiesta, va lua startul și Bogdan Marișca, cel care o va avea în dreapta pe navigatoarea Carmen Poenaru și care își propune să-și folosească vasta experiență pentru a duce culorile NRA în fruntea clasamentelor probelor speciale.

Clasa 3 din Campionatul Național de Raliuri va avea un concurent foarte competitiv în persoana lui Florin Tincescu, la al doilea start al sezonului la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX și alături de navigatorul Sergiu Itu. Cei doi își propun să mărească ritmul avut la Brașov, unde au trecut printr-o etapă de acomodare cu noua mașină și să demonstreze încă o dată competitivitatea programului Junior NRA.

Celălalt junior al echipei, Norbert Maior, vine după un raliu greu, în care a acumulat experiență și după care dorește să dovedească faptul că talentul său este incontestabil pe tronsoanele cronometrate. Mihai Manole și Florin Dorca vor completa tabloul echipajelor NRA de la bordul unui Peugeot 208 R2, iar țelul lor este să mențină ritmul foarte bun pe care l-au avut în debutul sezonului și să puncteze cât mai mult în clasamentul automobilelor cu 2 roți motrice.

BT Transilvania Rally powered by Ford este prima etapă a Tour European Rally 2017 și va avea un program alcătuit din 14 probe speciale, care vor însuma nu mai puțin de 159,62 km.

La startul celui mai important raliu găzduit de România în ultimii ani se vor alinia, printre alții, Giandomenico Basso, dublu Campion Național al Italiei, dublu campion european și câștigător IRC, Luca Rossetti, triplu campion european de raliuri, sau Chewon Lim, pilot oficial al programului Hyundai Motorsport. Tour European Rally a fost câștigat în 2016 de către juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, iar în 2017 va avea un program alcătuit din 6 etape.

„Pentru echipajele Napoca Rally Academy va fi un pic mai greu decât de obicei, fiindcă există mai multă presiune, iar suporterii noștri au așteptări mari, însă eu sunt convins că toți vor face față cu brio și că ne vom bucura de rezultate excelente. Am pregătit mult acest raliu, atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric și sper ca acest lucru să se vadă și să fie apreciat. Au fost gândite o serie de surprize și un program care să pună municipiul Cluj-Napoca pe lista destinațiilor fierbinți pentru fanii raliurilor din Europa și ne dorim ca BT Transilvania Rally powered by Ford să devină o etapă de tradiție în Tour European Rally (TER). Le mulțumesc tuturor partenerilor care ne-au sprijinit în realizarea acestui proiect și îi invit pe toți fanii fenomenului rally pe probe, pentru că de spectacol sigur nu vom duce lipsă”, a declarat Marco Tempestini, managerul Napoca Rally Academy și organizatorul BT Transilvania Rally powered by Ford, citat de autostiri.ro.

Programul și planul orar pentru BT Transilvania Rally powered by Ford poate fi accesat utilizând acest link: http://transilvaniarally.ro/2017/planorar/plan_orar_CNR_CNRI.pdf. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul: www.transilvaniarally.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Transilvaniarally.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Catalin Stoia

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri