spot_img

Care dintre modelele expuse de Grupul Volkswagen la Salonul Auto din Geneva vor putea fi achiziționate anul acesta în România?

  • La standul Audi prim-planul a aparținut noului e-tron, model care va fi prezentat în România în luna aprilie. Modelul poate fi rezervat pe site la un preț care pornește de la 81.539 de euro
  • Volkswagen a expus în Elveția viitoarea familie Passat, cu sistem Traffic Assist, care permite condusul parțial automatizat la viteze de până la 210 km/h. Modelul va fi lansat oficial în România în toamna acestui an
  • SKODA a venit la Geneva cu noul său SUV KAMIQ, model care va putea fi comandat în România din toamnă. Marca cehă a prezentat și noua variantă SCALA, disponibilă la distribuitorii din România din vara acestui an
  • SEAT a expus la Geneva modele în fază de concept precum el-Born, primul model 100% electric al mărcii. În România marca se va concentra anul acesta pe prezentarea noului Tarraco, al treilea SUV din portofoliu

Mărcile grupului Volkswagen au fost unele dintre principalele atracții ale Salonului Internațional Auto de la Geneva, cel mai important eveniment al industriei din Europa, care a avut loc în intervalul 7-17 martie.

Modelele expuse sunt adevărate repere pentru avansul tehnologic înregistrat în ultimii ani și indică direcția pentru viitor, axată pe mașini electrice și soluții inedite de mobilitate urbană. Mărcile Grupului Volkswagen au expus la ediția din acest an a Salonului de la Geneva cel puțin un model 100% electric.

Modelele prezentate la târg au fost fie vehicule electrice dotate cu ultimele inovații tehnice în domeniu, fie variante ale unor modele de succes care ajung acum la performanțe tehnice deosebite.

Modelele prezentate la Geneva indică noile direcții din piața auto. Mașinile electrice, cu  grad ridicat de autonomie și interconectate vor fi viitorul  industriei. Ne bucură faptul că vom putea lansa în scurt timp multe din aceste modele și în România. Curând vom organiza un eveniment de prezentare a noului e-tron de la Audi, un model care redefinește condusul electric. De asemenea, venim în România de anul acesta cu noul Passat care permite condusul parțial automatizat până la viteze de 210 km/h. Ne bucură să vedem și pașii făcuți de mărci precum SKODA sau SEAT în domeniul electrificării flotei. SKODA vine anul acesta în România cu noul său SUV, dar și cu noua variantă de design pentru Scala”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Marca Volkswagen a expus la Geneva nu mai puțin de patru premiere mondiale: noul Passat, disponibil pentru comenzi în România din toamna acestui an, precum și variantele sport, R-Line, pentru modelele Passat și T-Roc. La Geneva a fost expus și Touareg V8 TDI, cea mai puternică mașină diesel a unui producător german, precum si conceptul ID. BUGGY, care readuce la viață faimosul model creat pentru a străbate dune de nisip, în era mobilității electrice pentru a demonstra capacitatea platformei MEB de a produce în serie limitată modele de succes, cu puternică încărcătură emoțională.

Audi a venit la Geneva exclusiv cu autovehicule electrice, în frunte cu modelul e-tron, care va fi prezentat în România în luna aprilie. La Geneva au fost expuse în premieră mondială și variante concept pentru opțiunea Sportback sau cea Q4 a familiei electrice e-tron. Conceptul GTE e-tron prezentat la târg a fost o premieră pentru Europa. La aceste noutăți se adaugă versiunile hibride ale modelelor de volum mare Audi A6, A7, A8 și Q5.

SKODA a lansat mult așteptatul crossover KAMIQ, al treilea din categoria SUV. În plus, vizitatorii târgului au putut vedea noul SCALA care va fi disponibil curând la distribuitorii din România din această vară. Marca cehă a expus în Elveția și conceptul său 100% electric VISION iV, un SUV coupe care anticipează viitorul electric al mărcii. Noul KAMIQ este așteptat în România în ultima parte a acestui an.

Noutatea SEAT la salon a fost reprezentată de conceptul 100% electric al mărcii, SEAT el-Born, o mașină cu design sportiv și tehnologie de ultima oră, dezvoltată pe platforma MEB a grupului. De asemenea, SEAT a prezentat conceptul CUPRA Formentor, primul crossover plug-in dezvoltat pentru CUPRA. În România marca se va concentra pe lansarea noului Tarraco și prezentarea noilor modele Cupra.

Grupul Volkswagen a anunțat la Salonului Internațional Auto de la Geneva ca va oferi acces și altor companii la platforma sa modulară pentru producția de mașini electrice (MEB). Prin creșterea gradului de utilizare a platformei se vor diminua semnificativ costurile în producția de mașini electrice, permițând accesul mai multor oameni la soluțiile de mobilitate ale viitorului. Expunerea modelului ID.BUGGY este o demonstrație a capacității platformei MEB de a produce modele în serie limitată.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri