BMW i şi MS Amlin Andretti în FIA Formula E, Mexico City

| 5 aprilie 2017 | 0 Comments
  • Frijns a încheiat al 11-lea, Félix da Costa a abandonat în Mexico City ePrix
  • Trei apariţii pentru Qualcomm Safety Car BMW i8 într-o cursă plină de acţiune
  • Félix da Costa a câştigat eRace

A fost o zi de cursă dezamăgitoare în Mexic pentru MS Amlin Andretti. Nici pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia), nici Robin Frijns (Olanda) nu au reuşit să puncteze în Mexico City ePrix. Frijns s-a clasat al 11-lea, în timp ce Félix da Costa nu a reuşit să ajungă la final din cauza unei probleme tehnice.

Calificări Pentru MS Amlin Andretti Team, sesiunea de calificări a fost, asemenea întregii zile de pe circuit, imprevizibilă. Félix da Costa a obţinut locul al optulea, cel mai bun timp al său – 1:03,363 – fiind reuşit pe o pistă prăfuită, cu condiţii variabile. O penalizare primită de un alt concurent a făcut ca portughezul să ia startul al şaptelea. Frijns s-a regăsi pe locul al 17-lea, cel mai bun timp fiind 1:03,688.

Félix da Costa a câştigat un imbold suplimentar prin câştigarea eRace ce a avut loc după-amiază în faţa unui public numeros şi pasionat prezent în eVillage. Echipa a primit o vizită neaşteptată din partea celebrei Paris Hilton, care şi-a făcut timp pentru fotografii cu echipa şi a descoperit cum sustenabilitatea şi tehnologia electrică contribuie la modelarea viitorului curselor.

Cursă Odată ce a început cursa, Félix da Costa a fost prin în trafic în primul tur şi a fost nevoit să folosească spaţiile de degajare, astfel că a pierdut mai multe locuri. El a luptat din greu şi a reuşit să revină până pe locul al şaselea, înainte ca o problemă mecanică să-l oblige să abandoneze timpuriu. Frijns a avut o maşină rapidă şi şi-a făcut loc prin pluton până pe poziţia a cincea, după care a primit o penalizare „drive-through” pentru că nu a respectat timpul minim pentru pit stop. El a reuşit să recupereze locuri după efectuarea penalizării, dar a încheiat în afara punctelor, pe locul al 11-lea. Cursa a fost câştigată de Lucas Di Grassi (Brazilia). Per total, Qualcomm Safety Car BMW i8 a avu trei apariţii pe circuit de-a lungul cursei.

Perspective FIA Formula E se îndreaptă spre Europa pentru etapa a cincea, Monaco ePrix, care va avea loc la 13 mai. Complexul spectaculos de pe ţărmul Mediteranei, casa celei mai faimoase curse auto din lume, găzduieşte a doua cursă Formula E pe circuitul scurt şi plin de acţiune din jurul portului.

Cursele FIA Formula E sunt transmise în România pe programele Dolce Sport.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursă legendară DTM – infografic despre duelul dintre pilotul BMW Timo Glock şi Gary Paffett

Weekendul de debut DTM de pe Hockenheim (GER) a adus una din cele mai spectaculoase curse din istoria competiţiei, un...

Închide