spot_img

BMW Concept Z4

La Concours d’Elegance la Pebble Beach Statele Unite a fost prezentată noua abordare BMW Group pentru un roadster BMW. Dinamic, avangardist şi plin de emoţie, BMW Concept Z4 are proporţii compacte, o siluetă sportivă şi suprinde prin detalii spectaculoase.

„BMW Concept Z4 este un automobil sport extraordinar”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. „Reducerea automobilului la esenţial permite conducătorului să experimenteze toate ingredientele plăcerii condusului cu o sinceritate absolută. Aceasta este libertatea totală pe patru roţi.”

O dovadă a plăcerii de a conduce

Sportiv şi progresiv, BMW Concept Z4 încorporează viziunea BMW Group asupra unui roadster modern. „BMW Concept Z4 exprima noul limbaj de design al BMW din toate perspectivele şi în toate detaliile.

De la partea frontală dinamică spre partea laterală atractivă şi până la partea spate curată: câteva linii şi interacţiunea subtilă între suprafeţe sunt suficiente pentru a genera un sentiment de putere şi emoţie”, adaugă van Hooydonk, citat de autostiri.ro.

Tradiţia roadsterelor BMW, reîncărcată

BMW Concept Z4 adoptă reperele de design ale unui roadster clasic, cum ar fi ampatamentul lung, poziţia joasă, silueta alungită şi partea spate compactă, pe care le împachetează într-un pachet modern şi le accentuează cu limbajul de design contemporan al BMW.

Datorită capotei mai scurte şi consolelor clar conturate, conducătorul se află mai aproape de centrul automobilului decât la roadsterele BMW precedente. Acest lucru oferă noilor proporţii o senzaţie concentrată, sportivă şi agilă. Cupolele mari, care se întind spre spate din habitaclu, integrează elegant funcţia roll-barurilor. Este continuată spre spate într-o siluetă joasă şi sportivă.

Reimaginarea limbajului de design şi a suprafeţelor

Sculptat clar, forma arcuită de rechin din partea frontală se extinde întreaga lungimea a flancurilor. Noua direcţie a limbajului de design BMW poate fi văzută aici în câteva linii precise care formează suprafeţe clare, în timp ce volumele caroseriei sunt sculptate puternic.

Prin urmare, suprafeţele şi formele creează o impresie extrem de modernă şi emoţională. Aflate în spatele roţilor faţă, Air Breathers largi trimite aerul către liniile laterale a automobilului, sculptate de-a lungul acestora.

Alternanţa concav-convex se dezvoltă într-o mişcare ascendentă spre spate, apoi dă forma pasajelor musculoase ale roţilor şi volumele atletice. Toate acestea pun în prim plan puntea spate, ca sursă de putere pentru automobil.

Interacţiunea dramatică dintre linii şi suprafeţe subliniază forma de pană a flancurilor şi le infuzează cu şi mai mult dinamism. Iar datorită pragurilor inferioare ale uşilor, cu crestătura lor distinctivă, caroseria dă impresia că este mai aproape de drum, accentuând senzaţia de poziţie joacă când automobilul este privit din lateral.

Expresivă, culoarea Energetic Orange frozen pentru exterior prezintă contrastele de lumini şi umbre ale suprafeţelor, accentuând tridimensionalitatea exteriorului. Iar jantele de 20 de ţoli, din aliaj uşor, într-un design sportiv double-spoke bicolor, oferă o finisare care se integrează cu limbajul de design al liniei laterale.

Joasă şi progresivă – partea frontală

Designul părţii frontale a BMW Concept Z4 inspiră multă sportivitate. Relaţia dintre grila radiatorului, joasă şi lată, şi poziţionarea mai sus a farurilor stârneşte asocieri deliberate cu BMW Z8 şi face ca BMW Concept Z4 să aibă o preznţă extrovertită.

În locul barelor obişnuite, interiorul grilei radiatorului are o plasă proiectată în mod elaborat, a cărei orientare verticală reaminteşte de designul sportiv şi funcțional al grilei roadsterelor BMW interbelice, precum BMW 328 Mille Miglia.

Într-o abatere de la norma BMW, Concept Z4 oferă o interpretare verticală a aspectului clasic al farurilor duble rotunde, cu două tuburi suprapuse pe fiecare parte. De sus, semnalizatoarele indică în diagonală spre grila radiatorului şi subliniază imaginea dinamică al părţii frontale. Iar capota tip clapetă, cu prize de aer stilizate ca branhii, se curbează deasupra roţilor într-o arcuire organică.

Trioul de prize de aer mari din faţă, bine conturate, este un indiciu al motorului puternic şi, astfel, promite o experienţă a condusului dinamic. Inserţia mare din fibră de carbon din priza de aer centrală este inspirată din motorsport. Împreună, aceste elemente de design compun o imagine marcantă – una care aduce un omagiu sportiv şi foarte modern celebrelor roadstere BMW din trecut.

Atletică şi atractivă – partea spate

De asemenea, designul BMW Concept Z4 face referiri la detaliile şi calitățile din tradiţia bogată a roadsterelor BMW şi oferă o linie clară pentru evoluţia designului mărcii în această direcşie. Designul lat şi jos al spatelui ridică liniile flancurilor automobilului şi le reuneşte într-un spate modern, de o claritate uluitoare în ceea ce priveşte suprafeţele şi elementele de styling.

Pasajele puternic conturate ale roţilor oferă automobilului şolduri largi, care sunt accentuate de stopurile subţiri, în formă de L, şi, prin urmare, îmbunătăţesc atitudinea sportivă a maşinii. Deasupra stopurilor, capota portbagajului – completată cu un spoiler proeminent – se întinde spre extensiile înguste ale pasajelor roţilor, transmiţând un mesaj de agilitate infuzată cu putere.

Mai jos, prizele de aer mari din şorţul spate creează propria impresie dinamică. Difuzorul din fibră de carbon adaugă un ornament sportiv şi exclusiv şi încheie partea spate în cel mai jos punct spre şosea.

Exterior şi interior la unison

Conexiunea dintre interiorul şi exteriorul BMW Concept Z4 este evidentă atât în forme, cât şi în schema de culori. Limbajul de design al interiorului preia caracterul tridimensional puternic al exteriorului şi adaugă o altă voce corului dinamic.

O mare parte din interior adoptă culoarea caroseriei, creând o legătură vizuală clară între interior şi exterior. Doar o bandă cromată elegantă oferă o separare.

Concentrare maximă pe experienţa condusului

În acelaşi timp, interiorul este orientat către experienţa de condus. Scaunul conducătorului, precum şi panourile decorative ale uşilor, panoul de bord şi consola centrală care îl învăluie pe cel de la volan sunt finisate complet în negru, ceea ce înseamnă că se evidenţiază în mod clar faţă de nuanţele coordonate de portocaliu ale exteriorului şi ale restului interiorului.

Împreună, ele formează o zonă clar definită , asemenea unei capsule în jurul conducătorului, producând o senzaţie foarte sportivă. Acest lucru creează un mediu de condus curat, cu un „con de viziune” pronunţat, unde volanul, precum şi suprafeţele de contur negre dau impresia de propulsie spre înainte şi, astfel, accentuează orientarea puternică a cockpitului spre conducător.

Panoul de instrumente şi ecranul central de informaţii formează un grup de ecrane de înaltă calitate care sunt integrate în cockpit pentru un efect ergonomic perfect. Acum, cele două afişaje sunt poziţionate aproape la aceeaşi înălţime şi în imediata vecinătate, ceea ce dă impresia unei singure unităţi.

Acestea sunt coordonate pentru a furniza informaţiile potrivite la momentul potrivit. Deasupra panoului de instrumente, Head-Up Display prezintă informaţiile principale de condus direct în câmpul vizual al conducătorului.

Suprafeţe proeminente

În cockpit, pe partea conducătorului, se află un panoul de instrumente sport extrem de simplu. Aranjamentul inteligent al suprafeţelor şi al muchiilor întrerupe volumele ample şi dă impresia unui muşchi puternic cizelat. Designul clar de la uşi la panoul de bord îmbunătăţeşte senzaţia sportivă de cocoon a ambelor scaune.

Revenirea la esenţial

În conformitate cu concentrarea asupra elementelor esenţiale, toate butoanele de control sunt grupate în „insule de funcţii”. Nimic nu distrage atenţia de la experienţa de condus. Şi elementele de decor din interiorul habitaclului sunt de natură minimalistă.

Sunt folosite materiale elegante, cu accente cromate lustruite şi cu motive hexagonale gravate cu laser în scaune, care contribuie cel mai mult la crearea ambianţei exclusive a interiorului. Finisajele din fibră de carbon ale pragurilor uşilor şi logo-urile asimetrice în relief de pe scaune şi panoul de instrumente au pus pecetea profilului sportiv al interiorului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,309FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri