Baja Poland 2018 – etapa a noua, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

| 3 septembrie 2018 | 0 Comments

• MINI câştigă Baja Poland 2018 cu o dublă de senzaţie • Pilotul polonez Jakub „Kuba” Przygonski a dus MINI John Cooper Works Rally la victorie pe propriul teren • Przygonski îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country • Conaţionalul Krzysztof Holowczyc a plasat un alt model MINI John Cooper Works Rally pe treapta a doua a podiumului

Etapa a noua a sezonului 2018 din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country nu putea fi un rezultat mai bun pentru MINI Motorsport şi partenerul său din motorsport, X-raid. Ambele MINI John Cooper Works Rally au fost înaintea concurenţei la finalul celor trei zile din Baja Poland. Rezultatul final a fost o dublă pentru MINI; şi un triumf glorios pentru cei doi piloţi polonezi care au concurat pe teren propriu, în faţa a mii de fanii ai raliurilor.

Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au făcut prima mişcare, în ceea ce avea să fie o dispută strânsă de-a lungul week-endului, prin câştigarea superspecialei de deschidere, disputată în seara zilei de 31 august. Compatriotul lui Przygonski şi cvintuplul câştigător al Baja Poland, Krzysztof Holowczyc, a încheiat SS pe locul al patrulea. Cum cei clasaţi în Top 10 au putut să îşi aleagă poziţiile de start pentru următoarea etapă, Holowczyc a ales să fie primul, urmat de Przygonski.

Sâmbătă (1 septembrie), etapa de dimineaţă i-a avut pe Holowczyc şi navigatorul Lukasz Kurzeja (Polonia) în fruntea plutonului urmăritor, în timp ce Przygonski şi Colsoul au pierdut timp din cauza unei pene de cauciuc – o problemă cu care s.au confruntat şi alţi concurenţi în perimetrul bazei militare Drawsko Pomorskie. Cu toate acestea, la finalul celei de-a doua treceri prin aceeaşi locaţie, rolurile de lider s-au inversat, în principal după ce modelul MINI John Cooper Works Rally al echipajului Holowczyc-Kurzeja a rămas blocat într-un vad de apă.

Etapele finale ale Baja Poland, desfăşurate duminică, au înregistrat o evoluţie determinată şi sub control a tandemului Przygonski-Colsoul, astfel că maşina MINI John Cooper Works Rally a celor doi a trecut linia de sosire pe primul loc. Timpul de cursă al lui Przygonski a fost 5h27:04. La doar trei minute şi 34 de secunde în urma lui s-a clasat Holowczyc, aflat în cel de-al doilea MINI JCW Rally.

Cu această victorie – prima lui Przygonski în Baja Poland -, pilotul polonez îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Mai sunt două etape în calendar, iar Przygonski mai are nevoie de doar 19 puncte pentru a-şi asigura titlul Cupei Mondiale.

Jakub „Kuba” Przygonski: „Tom şi cu mine suntem mulţumiţi. A fost o cursă foarte importantă pentru mine pentru că am concurat în ţara mea natală, iar obiectivul a fost să fiu cât mai rapid posibil. Maşina noastră MINI John Cooper Works Rally a fost foarte bună; perfectă de la start aşa că am putut forţa de la început. Am avut o pană, dar restul cursei a fost perfect. Tom a făcut o cursă bună – el era pregătit pentru această cursă încă dinainte de start. Rezultatul înseamnă mai multe puncte în campionat… aşa că sunt fericit.”

Baja Poland 2018: rezultate finale ale echipajelor MINI

Pilot Navigator Maşină # Echipă Loc
Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) MINI John Cooper Works Rally 101 Orlen Team 1
Krzysztof Holowczyc (Polonia) Lukasz Kurzeja (Polonia) MINI John Cooper Works Rally 104 X-raid Team 2

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Locul III la Baja Troia Turkey 2018 pentru TRANSCARPATIC Rally Team

Çanakkale, provincie importantă din punct de vedere geostrategic, locuită încă din cele mai vechi timpuri, cu multe muzee și cetăți...

Închide