Autovehicule de teren Isuzu și Polaris pentru Jandarmeria Montană Brașov menite să salveze vieți

| 22 decembrie 2013 | 2 Comments

Luni 23.12.2013 ora 11.00, în Poiana Brașov, în parcarea Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, va avea loc ceremonialul de recepție a autovehiculelor de teren achiziționate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român în cadrul Proiectului  „Consolidarea capacităților Jandarmeriei Române”, potrivit unui buletin primit pe adresa redactiei.

Ca urmare a parteneriatului încheiat între Jandarmeria Română și Jandarmeria Elvețiană, Jandarmeria Montană Brașov a primit un număr de 6 autovehicule de teren marca Isuzu model N1G și 1 autovehicul șenilat Polaris Ranger Crew 800, vehicule menite să consolideze dotarea jandarmilor montani din zonele turistice ale județului, se precizeaza in buletinul informativ.

Această dotare este foarte importantă pentru acționarea cât mai rapidă în situații climatice dificile și căutarea-salvarea turiștilor aflați în pericol, sau care în urma deplasărilor pe traseele montane din județ au suferit accidentări. De cele mai multe ori deplasarea cu operativitate a structurilor montane ale Jandarmeriei, alături de lucrătorii Salvamont, a făcut posibilă salvarea de vieți omenești și recuperarea turiștilor din zone greu accesibile.

Ca date tehnice pentru autovehiculele Isuzu N1G amintim motorizarea diesel de 2499 cmc și aproximativ 160 CP, capacitatea de 5 locuri, dar și spațiul carosat, generos, pentru depozitarea materialelor specifice intervențiilor jandarmilor montani și nu în ultimul rând capacitatea de deplasare pe teren accidentat fiind posibilă datorită tracțiunii integrale (4×4) dar și a sistemelor de tractare de tip Troliu, acționate atât mecanic cât și prin telecomandă. De asemenea aceste vehicule de teren beneficiază de sisteme de avertizare acustice și luminoase conform prevederilor legale.

Autovehiculul de teren Polaris Ranger Crew 800, beneficiază pe langă sistemul standard de roți, folosit în deplasarea pe carosabil, și de un sistem special de șenile menit să faciliteze deplasarea echipajului la intervenții în zone foarte greu accesibile și acoperite cu zapadă, indiferent de condițiile meteo climaterice.

De asemenea autovehiculul Polaris are un sistem de tracțiune 1×4, 2×4 și la nevoie 4×4, având posibilitatea să transporte un număr de 6 jandarmi la o intervenție dificilă dar și a accidentaților găsiți pe traseele motane, având în dotare o targă-schi pliabilă pentru transportarea rapidă a acestora spre cel mai apropiat echipaj medical și acordarea primului ajutor. Bineînțeles că nu lipsește sistemul de tractare de tip troliu și echipamentul de protecție al jandarmilor montani din echipaj format din 6 perechi de cizme, scurte protecție, pantaloni de protecție, mânuși, genuchire, cotiere, căști de protecție și nu în ultimul rând sisteme radio portabile pentru facilitarea comunicării atât între membri echipajului aflați în misiunea de căutare-salvare dar și pentru comunicarea cu dispeceratul unității pentru o intervenție rapidă.

Buletin informativ remis publicatiei Autostiri.ro

Credit foto: Aldea Ciprian – Jandarmeria Brasov


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Brasov, News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Yoshihide Muroya a câștigat prima etapă din Red Bull Air Race 2019

Yoshihide Muroya a câștigat etapa de la Abu Dhabi, prima etapă a sezonului 2019 din Campionatul Mondial Red Bull Air...

Închide