Au început cursurile gratuite de specializare a instructorilor auto, în cadrul campaniei Academiei Titi Aur: “ViATA e a ta”

| 22 august 2017 | 0 Comments

Riscul rutier în România se menţine încă la un nivel ridicat, chiar dacă în ultimii ani autorităţile şi societatea civilă şi-au intensificat eforturile pentru reducerea numărului şi a consecinţelor accidentelor de circulaţie. La finele anului trecut ne plasam pe locul al doilea la nivel european, în ceea ce priveşte mortalitatea rutieră, trendul înregistrat în ultimii ani arătând că România riscă să nu poată îndeplini obiectivul general de reducere cu 50% a numărului persoanelor decedate până la sfârșitul anului 2020.

Un lucru îmbucurător este acela că, conform datelor furnizate de Direcția Rutieră, de la începutul anului și până la jumătatea lunii august, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor grave de circulație a scăzut cu aproape 6%, numărul persoanelor decedate în urma acestora diminuându-se cu 8,3%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 5,25%, a declarat Comisar-șef de poliție Aurelian Călineață, șeful Brigăzii Rutiere București, citat de autostiri.ro. Principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza (neadaptată la condițiile de drum/excesivă), neacordarea priorității de trecere pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Pentru redresarea situaţiei, prin conştientizarea factorului uman în vederea recunoașterii și gestionării eficiente a riscului rutier, cunoașterea modului de manifestare a autovehiculelor în situaţii limită și a manevrării lor corecte în aceste împrejurări, respectiv a adoptării unei atitudini defensive în trafic, Academia Titi Aur, prin Asociatia LIKE Bucharest, în parteneriat cu Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. şi Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., a lansat, pentru 2017, campania socială “ViATA e a ta”, care se derulează la nivel național, timp de 12 luni.

Ajunsă acum la cea de-a doua etapă, Campania îşi propune să contribuie la compensarea lipsei de pregătire a şoferilor şi îmbunătăţirea comportamentului rutier al acestora, cunoaşterea cauzelor generatoare de accidente în România, precum si la promovarea cursurilor de conducere defensivă, ca metodă de prevenţie, prin specializarea unui număr cât mai mare de instructori auto, care să transmită apoi aceste cunoştinţe cursanţilor lor.

Astfel, începând din 21 august şi până la finalul lunii septembrie, se va derula activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto în mun. Bucureşti şi centrele zonale Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi şi Brasov.

Programul Caravanei Academiei Titi Aur:

  • București – 21, 24, 28 și 30 august, la sediul Academiei Titi Aur
  • Craiova – 2 septembrie, în parcarea fostului magazin PIC
  • Timișoara – 9 septembrie, în parcarea Jumbo
  • Cluj Napoca – 16 septembrie, în parcarea Polus Mall
  • Iași – 23 și 25 septembrie, în parcarea Era Shopping Center
  • Brașov – 30 septembrie, în parcarea Coresi Mall

IMPORTANT! Pentru toate sesiunile, mai sunt locuri disponibile! La Academia Titi Aur următoarele sesiuni sunt pe: 24, 28 și 30 august, iar în țară, programul este mai sus. Instructorii auto care mai doresc să participe trebuie să trimită un mail la adresa sustin@viataeata.ro sau sa sune la 0722.266.610.

Instructorii auto din România nu vor să fie specializați… gratuit!

În momentul lansării, la nivel național, a campaniei sociale „ViATA e a ta”, Academia Titi Aur și-a propus ca împreună cu sponsorii susținători să specializeze 1000 de instructori auto din toată țara. În perioada de înscriere, au fost contactate școlile de conducători auto din baza de date a ARR, în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect ambițios. S-au înregistrat online 473 de instructori auto, după ce perioada de înscriere a fost prelungită de două ori.

Acum, în etapa de efectuare a cursurilor, cel puțin în ceea ce privește Bucureștiul, mulți nu și-au mai confirmat prezența la sesiunile de specializare care durează o zi, programul fiind 09:00 – 17:00. Din păcate, unii au cerut direct diploma pentru că nu considerau că au nevoie de pregătire, alții au susținut că nu mai au ce învăța.

Am înțeles că, de fapt, noi ne-am propus să încercăm imposibilul. Ne-am propus să specializăm niște profesori care, însă, se consideră pe deplin cunoscători, care nu vor să-și asume o pregătire unitară a viitorilor șoferi și care nu înțeleg cât de important este pentru acești tineri să deprindă, încă din școală, o atitudine preventivă în trafic și o conduită defensivă.

Ori, tocmai pentru categoria de șoferi cu vârstă între 18 și 24 ani, la nivel internațional, se fac cele mai multe demersuri de conștientizare și se insistă pe o pregătire temeinică în cadrul școlilor de șoferi, deoarece pentru ei accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces”, a precizat Titi Aur, directorul Academiei cu același nume.

Cei mai deschiși la a urma cursul de specializare susținut de specialiștii Academiei Titi Aur, conform datelor prelucrate în cadrul Campaniei, rămân instructorii auto cu vârsta de peste 45 de ani, care au min. 20 de ani vechime în această meserie și reprezintă mai mult de 60% dintre cei care s-au înscris pe www.viataeata.ro.

Îi felicit pe cei care au ales să participe la aceste cursuri, mai ales că mulți dintre ei fac și efortul de a se deplasa într-un alt oraș decât cel de reședință. Sperăm ca echipa Academiei Titi Aur să le ofere informații utile pe care să le transmită mai departe cursanților lor. Din 2018, cursul va fi disponibil și contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecționeze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conștientiza utilitatea unui astfel de curs, a adăugat Titi Aur.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Rutieră Română, la începutul semestrului 2 (2017), în România erau 5.232 de instructori auto angajați, 2081 de profesori de legislație și 1623 de școli de conducători auto autorizate.

STATISTICI ARR începutul semestrului 2 (2017)

                                                                                    NAȚIONAL      BUCUREȘTI

Școli de conducători auto autorizate       1.623         –       129

Instructori auto autorizați                                      2.130         –       203

Instructori auto angajați                                         5.232         –       484

Profesori de legislație rutieră                                2.081         –       176

Sponsorii campaniei „ViATA e a ta”

Pentru că au avut încredere în proiectul Academiei Titi Aur, companiile Golden Brau 0.0%, Farmexpert și farmaciile independente Alphega, Continental România și Privileg Catering, au ales să susțină participarea instructorilor auto la acest curs de specializare.

Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care cred în noi, care au înțeles cât de utilă este conducerea defensivă și aleg să fie alături de noi în campaniile la care lucrăm”, a ținut să sublinieze Titi Aur.

Compania Continental este unul dintre cei mai importanţi experţi mondiali în siguranţa rutieră, obiectivul în acest domeniu fiind “Viziunea Zero”. Pentru Continental aceasta înseamnă evoluţia de la cei mai buni în frânare la zero accidente, fie ele fatale sau doar cu victime. Performanţa anvelopelor Continental şi creșterea tot mai mare a numărului de vehicule inteligente asigură un bun potențial pentru a atinge Viziunea Zero. În Romania, Continental promovează “Viziunea Zero” prin parteneriatul cu Academia Titi Aur.

La ATA am întâlnit specialiştii cu experienţă, care pot învăţa orice şofer etapele procesului de frânare – de la pedală până la anvelope. Continental apreciază iniţiativa Academiei Titi Aur de lansare a campaniei naţionale “ViAŢA e a ta”, iar parteneriatul încheiat pentru susţinerea acestei campanii demonstrează obiectivul comun al Continental şi ATA: creşterea siguranţei la volan şi reducerea accidentelor rutiere în România, susține Alin Raicu, Marketing Manager Continental România – Divizia Anvelope.

Golden Brau 0.0% este unul dintre principalii susținători ai campaniei „ViATA e a ta” și  încurajează comportamentul responsabil al conducătorilor auto, fiind berea șoferilor cu bune maniere în trafic. Golden Brau 0.0% îi apreciază pe cei care respectă, pe lângă regulile de circulație, și bunele maniere în trafic. Așadar, nu uitați să vă păstrați bunele maniere, calmul și bună dispoziție la volan!

FARMEXPERT este unul dintre cei mai importanți distribuitori de medicamente și parafarmaceutice din România, având acoperire la nivel național prin intermediul a 6 depozite din marile orașe ale țării. Farmexpert și farmaciile independente Alphega, susține campania “VIAȚA e a ta” și recomandă tuturor șoferilor să consulte farmacistul atunci când se află sub tratament medicamentos și trebuie să urce la volan!

Alphega Farmacie a luat naștere acum peste 16 ani având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și a comunității din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea la scară extinsă a sănătății în comunitățile în care este prezentă. Alphega Farmacie se află în 8 țări și recent a intrat pe piața farmaceutică din România, facilitându-le pacienților accesul la un serviciu de sănătate inovativ și performant.

În România ne mândrim că facem parte dintr-o familie unită și puternică formată din 580 de farmacii independente, din care peste 160 de farmacii rebranduite. În oricare farmacie Alphega veți intra, puteți fi siguri că veți fi întâmpinați cu multă căldură și veți beneficia de servicii excelente oferite de echipele de farmaciști, într-un mod prietenos și profesionist”, a explicat Alina Pene, directorul de marketing Farmexpert.

De asemenea, Privileg Catering a ales să susțină Campania „ViATA e a ta” și recomandă șoferilor să nu consume alimente atunci când sunt la volan, pentru că trebuie să conștientizeze ce s-ar putea întâmpla într-un moment de neatenție, iar atenția lor trebuie să fie la drum! Privileg Catering este furnizor oficial al Casei Regale a României și a fost desemnată ani la rând drept cea mai bună companie de catering din România.

Pentru informații suplimentare despre Campania “ViATA e a ta”: Mirela Secan

mirela.secan@titiaur.ro


Tags: , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Bogdan Marisca si Sebastian Itu abordeaza cu incredere Raliul Moldovei Bacau

Echipajul Bogdan Marisca – Sebastian Itu este sustinut in sezonul 2018 de catre urmatorii parteneri: Banca Transilvania, Omv MaxxMotion, Telekom,...

Închide