spot_img

Andy Murray participă la BMW Open by FWU AG în München

  • Campionul olimpic şi de la Wimbledon se află în fruntea listei de participanţi de clasă mondială, alături de Tommy Haas, Philipp Kohlschreiber, Gael Monfils, Fabio Fognini, Bautista Agu şi Ivo Karlovic.
  • Un BMW i8 oferit alături de marele premiu.

Organizatorii BMW Open by FWU AG au reuşit să confirme participarea unui nume foarte important al tenisului: Andy Murray, campionul de la Wimbledon în 2013 şi actualul număr 4 în clasamentul ATP, va juca, între 25 aprilie şi 3 mai, la München. Dublu câştigător al unor turnee de Grand Slam şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, britanicul va participa la ediţia centenară a „Internationalen Tennismeisterschaften von Bayern” (Campionatele Internaţionale de tenis ale Bavariei), consenmnând prima participare din 2008 la un turneu din Germania. „Deja am auzit multe despre BMW Open de la ceilalţi jucători din circuit şi am fost de câteva ori la München. Un oraş fantastic. 100 de ani de tenis în München este un moment absolut remarcabil. Aştept cu nerăbdare participarea la turneu şi întâlnirea cu spectatorii”, a declarat Andy Murray în mesajul său video adresat turneului.

Împreună cu directorul turneului, Patrik Kühnen, organizatorii şi-au atins obiectivul pentru acest an prin intermediul lui Michael Mronz: spectatorii vor putea vedea la München un platou de concurs deosebit de interesant, care promite, de-a lungul întregii săptămâni, meciuri palpitante de clasă mondială. „Trebuie să mulţumim şi partenerilor noştri, care au făcut posibilă aducerea tuturor acestor jucători la BMW Open. Desigur, angajamentul primit din partea campionului de la Wimbledon – Andy Murray – de a juca la Aumeister este cireaşa de pe tort. Sportivi de top şi divertisment lângă terenuri – acesta este tenisul adevărat, este tot ce ţi-ai putea dori”, a declarat Mronz.

Câştigătorul ediţiei din acest an a BMW Open se va putea bucura de automobilul sport hybrid plug-in BMW i8. „Cine va reuşi să învingă toată concurenţa merită premiul special acordat la ediţia aniversară. BMW i8 este începutul unei noi ere şi este un automobil deopotrivă sustenabil şi spectaculos”, a declarat Friedrich Edel, director de marketing sportiv BMW Germania. „La München – oraşul în care avem sediul central al companiei -, BMW doreşte ca fanii să poată vedea tenis de superclasă într-o ambianţă familiară. Prin urmare, la cea de-a 28-a ediţie la care suntem partener principal al BMW Open, ne bucurăm nespus că vom avea unul dintre cele mai bune platouri de concurs din istoria turneului. Suntem curioşi dacă Andy Murray îşi va confirma statutul de favorit – fiind al patrulea jucător al lumii – şi va pleca, după finala de duminică, la volanul BMW i8.”

Tabloul de concurs este într-adevăr impresionant. După primele confirmări venite din partea starurilor germane Tommy Haas (wild-card) şi Philipp Kohlschreiber, a spaniolului Bautista Agut şi a celor doi jucători sponsorizaţi de FWU Group – Roberto Bautista Agut (Spania) şi Gael Monfils (Franţa) -, pe lista oficială ATP regăsim şi alţi jucători de top precum croatul Ivo Karlovic – un specialist al serviciilor foarte rapide -, belgianul David Goffin sau Julien Benneteau (Franţa). Alături de Roger Federer, Karlovic este singurul jucător care a reuşit, în acest an, să-l învingă pe actualul număr 1 mondial, Novak Djokovic.

Câştigătorul titlului de anul trecut, Martin Klizan, va putea să-şi apere trofeul la BMW Open. De asemenea, finalistul ediţiei precedente, Fabio Fognini – şi el susţinut de FWU Group -, va fi prezent în decorul familiar de la MTTC Iphitos München e.V.. Sponsorul de prezentare al competiţiei, reprezentat de Michael Emmel, s-a declarat încântat de participarea celor trei jucători pe care îi susţine: „Suntem mândri că prin angajamentul nostru am contribuit la participarea unor jucători impresionanţi. Le mulţumim lui Patrik Kühnen şi echipei MMP pentru această colaborare, care a făcut totul posibil. Desigur, sperăm ca FWU Group să fie reprezentat în finală ca şi anul trecut şi nu vom avea participări anulate din cauza accidentărilor”.

Pentru Patrik Kühnen, directorul turneului, numeroasele discuţii purtate cu jucătorii în ultimele săptămâni şi luni au dat roade. „Pentru spectatorii, ediţia din acest an a turneului va fi una extrem de interesantă. Publicul va putea asistat, încă de la primele schimburi de mingi, la meciuri palpitante. Este ceea ce ne dorim să oferim fanilor”, a declarat Kühnen.

Numărul mare de jucători de clasă este prilej de mare bucurie şi pentru deţinătorul licenţei, MTTC Iphitos München e.V. „Aşteptăm cu nerăbdare o săptămână interesantă, cu multe evenimente sociale şi sportive, care să înnobileze centenarul nostru la Iphitos. Datorită platoului de concurs de mare valoare, precum şi evenimentelor sociale unice, cea de-a 100-a ediţie a Campionatelor Internaţionale ale Bavariei va fi o experienţă specială pentru toţi vizitatorii”, a spus Dr. Fabian Tross, director executiv Iphitos Sportveranstaltungs-GmbH.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri