Alfa Romeo se intoarce in Formula 1

| 29 noiembrie 2017 | 1 Comment

Va anunțăm cu emoție și entuziasm ca Alfa Romeo se întoarce în Formula 1. Astăzi este o zi istorica pentru Alfa Romeo. Prestigioasa marcă italiană deținută de Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a semnat un acord cu echipa elvețiană Sauber F1 pentru participarea în Campionatul Mondial de Formula 1 începând cu sezonul 2018.

Acordul prevede cooperarea strategică, tehnică si comercială cu echipa elvețiana Sauber F1, în toate domeniile de dezvoltare, inclusiv accesul la know-how-ul tehnic și expertiza personalului tehnic al Alfa Romeo. Acest parteneriat va oferi oportunități suplimentare celor două organizații din Formula 1 și din sectorul auto în general.

Numele oficial al echipei va fi Alfa Romeo Sauber F1 Team.

După o absenta de 32 de ani, Alfa Romeo revine în furnalul campionilor.

Alfa Romeo a fost o forța dominantă în Campionatul Mondial de Formula 1 care a început în 1950, marca italiana adjudecând un podium istoric 1-2-3 în prima cursa de la Silverstone. Imediat după debut, Alfa Romeo a câștigat, în 1950 și 1951, primele două campionate mondiale, cu piloții Nino Farina și Juan Manuel Fangio.

Intre anii 1961 – 1979 marca din Milano a fost furnizor de motoare pentru mai multe echipe, iar ulterior a participat ca echipa în cursele de Formula 1 intre anii  1979 – 1985. Ultimul Grand Prix la care a participat Alfa Romeo a fost cel din anul 1985: Marele Premiu al Australiei.

Monoposturile vor avea culorile și logo-ul distinctiv al Alfa Romeo, sponsorul, titlul echipei și vor fi echipate cu propulsoare Ferrari 2018.

Deși Sauber nu a dezvăluit încă cine sunt piloții care vor concura pentru ei în 2018, este foarte probabil sa-i vedem in monoposturi pe Charles Leclerc (recent încoronatul campion F2) și Antonio Giovinazzi.

Foto: wikipedia.com – Lothar Spurzem, traumautoarchiv.de, Tony Harrison


Tags: , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cupa DACIA dă startul celei de-a 13 ediții, cu noi parteneri și 16 echipaje înscrise

Numărul mare de tineri care își încep chiar de la 16 ani o cariera “la Cupă”, pentru a-și continua apoi...

Închide