Adrian Apostu, destainuri despre drag racing pe pista de la Santa Pod

| 3 iunie 2018 | 0 Comments

Atmosfera competitiilor auto – moto este fascinanta, aparte, plina de surprize si spectacol. Totul este sa o descoperi, sa o simti, sa o intelegi si sa o traiesti alaturi de cei care iti ofera momente de neuitat. Dincolo de spectacol este important sa subliniem si aspectele care par sa se vada mai putin: parteneri care investesc in performanta, componente auto – moto care modifica si cresc performantele, imbunatatesc aerodinamica, ofera solutii de protectie activa sau pasiva crescuta, confort, dinamica sau elemente de tuning care pot particulariza caracteristicile funcționale sau estetice ale vehiculelor de serie. Iar de la astfel de evenimente nu lipsesc demonstratiile auto – moto sau aviatice, concertele, testele dino, sesiuni de burn out, targuri auto – moto sau de componente si nu numai.

In Marea Britanie, pe langa raliuri sau cursele de circuit, un impact foarte bun il au si cursele de drag. De aici, de pe pista, prin intermediul lui Adrian Apostu, va aducem vesti, impresii si imagini cu semnificatii aparte.

Inginerul Adrian Apostu este un tanar crescut si format in laboratoarele si atelierele Facultatii de Inginerie Mecanica – Autovehicule rutiere, printre blocuri de motor si cutii de viteza ale masinilor de curse, promotor voluntar al motorsportului romanesc, initiator al unui proiect de sustinere pentru participarea pilotului Lucian Radut in Campionatul European de viteza in coasta in anul 2017, incheiat cu bucurie, satisfactie si mandrie, locul de unde tricolorul Romaniei ne-a zambit de pe podium.

,,Prima data pe Santa Pod, cel mai mare circuit de intreceri in linie dreapta din Europa.

Prima data la o etapa europeana de drag racing in care au fost prezente cele mai puternice si rapide masini din lume.

O lume cu totul aparte, o disciplina sportiva dar si individuala care te izbeste de la intrare. O ramura a motorsportului care se bucura de o mare apreciere si care este degustata de un public numeros. dar si de o organizarea impecabila.

Am ramas placut impresionat de atmosfera si specificul parcului de service.

Am reusit chiar sa interactionez cu pilotii, mecanicii, sa facem schimb de cateva impresii, pareri. Oameni minunati, total devotati pasiunii lor.

Cred ca cel mai impresionant moment a fost acela cand am trait sentimentul, greu de exprimat in cuvinte, de a simti 10.000 CP de la o distanta de 2 metri. Primul impact este asupra organelor interne care resimt ca un cutremur toate vibratiile si undele transmise.

Al doilea lucru este presiunea creata de acesti monstrii. Daca nu porti casti sau dopuri de urechi iti pot sparge timpanele.
A fost de asemenea minunat sa vezi aceste bijuterii ale tehnicii la lucru pe pista de concurs. Am putut vedea 2 dragstere propulsate de rachete care pot atinge 300mph in 4 secunde! Fenomenal!

 La fel de spectaculoasa a fost si motocicleta propulsata de o racheta cu hidrogen, deosebit de puternica dar si periculoasa.

Un weekend memorabil in care am vazut o alta fata a sportului cu motor. Va recomand si voua si va las in compania pozelor. Sper sa va placa,” ne-a marturist Adrian Apostu.

Video: YouTube

Credit foto: Adrian Apostu

Pentru mai multe imagini va invitam pa pagina noastra de facebook:

Drum bun si numai bine!


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Macchina nuova per una nuova gara in salita…

Catalin-Cedric Ghigea s-a impus in fata lui Doru Alexandrescu, ce a pilotat un VW Golf GTI, in timp ce timul...

Închide